CPK גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CPK גבוה
    יוגב
    29/06/2015

שלום רב
    אני בן 67. רמת ה-CPK שלי עלתה ל-329. בפעמים קודמות 180-190. אני סובל מ-דרמטומיוזיטיס (אחרי ניתוח גידול במעי הגס, לפני 5 שנים , וגם ANTI MI2 ו-ANA חיוביים). תופעה דומה היתה לי גם בעבר , אך נרגעה. איני מרגיש בעיה בשרירים, אך המופע העורי קיים. אני במעקב אונקולוגי.
    האם הקפיצה הזו בערכים מחייבת פנייה מיוחדת לראומטולוג ? ולאונקולוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CPK גבוה

הוספת תגובה

• CPK גבוה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    30/06/2015

חד משמעית. עליך לפנות לראומטולוג והמקרה צריך להיות מנוהל גם על ידיו מכיוון שמדובר במחלה ראומטולוגית (שיתכן וקשורה למחלה אונקולוגית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הראומטולוגית טוענת שזה "יציב"

יוגב
    22/10/2015

שלום רב
    מאז פנייתי עלה ה-CPK ו"התייצב" על 766. הראומטולוגית טוענת שיש להמשיך בשיגרה ולמדוד אחר חודשיים. איני סובל מבעיית שרירים. אני נוטל סימבסטין 10 מ"ג..
    1.האם רמה כזו (של CPK) אינה מזיקה ?
    2.עשיתי קולונוסקופיה ב- 26/6/2014 ו- CT ב- 15/12/2014. אני מוזמן ל-CT ב- 1/12/2015. האם עלי "לזרז" בדיקות?
    3. מה יכולה להיות סיבת העליה ב-CPK?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הראומטולוגית טוענת שזה "יציב" - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/10/2015

יש סיבות רבות לCPK מוגבר אבל אם ישנה אבחנה קודמת של דרמטומיוזיטיס, אז המחשבה על התלקחות חייבת להילקח בחשבון.
    כדי לאבחן אפשר לבצע בדיקת EMG של השרירים ולפעמים עושים MRI וביופסיית שריר חוזרת (תלוי בתלונות).
    ההדמיות לעוד חודש כך שאם אתה מרגיש טוב ואין דברים אחרים מלבד המעבדה, נשמע סביר לחכות למועד שציינת
    הCK עצמו אינו גורם נזק אלא הוא מדד לנזק לשרירים. הרמות שציינת אומנם גבוהות מהנורמה אבל לא בהרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו