מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב שהתחיל ברקה שמאלשירה15/08/2015
ד"ר שלום רב,
סליחה מראש על אורך המייל אך אנסה לתאר כמה שיותר את מצבי ולנסות לקבל את תשובתך האדיבה.
בת 58. בריאה בד"כ.
לפני כחודש וחצי לערך התחיל לי כאב לחץ באזור רקה צד שמאל כאב לוחץ ואשר הרגיש לי בהתחלה גם עם לחץ באוזניים (למשך שבוע לערך באוזניים -שחלף) ולחץ קבוע באותו הזמן על שיניים טוחנות. כל זה כאמור באופן מובהק בצד שמאל של הרקה ושיניים טוחנות עליונות בצד שמאל. הכאב מרגיש לי גם בנגיעה, אך לא תמיד בנגיעה.
כעבור שבועיים ואולי טיפה יותר התחיל לי גם בצד ימין של הרקה תחושת לחץ אומנם באופן פחות אך קיים וכן לחץ בלסת עליונה כאשר בצד שמאל שוב הכאב /לחץ מורגש כמעט באופן קבוע ובצד ימין מידי פעם.
פניתי לנוירוכירורג מכיוון שהרגשתי בליטה בגולגולת מצד שמאל וחשבתי שאולי זה מקור הכאב, אך הוא ביצע לי MRI מח והבדיקה יצאה תקינה למעט עיבוי פוליפואידי בסינוס מקסילרי משמאל.
מכיוון שכך פניתי לרופא א.א.ג. - אשר שלל כי זה מקור הכאב.
מכיוון שהרגשתי מעין תחושת דמעה וגירוי בעין שמאל, פניתי לרופא עיניים שאמר שיש לי דלקת הלחמית ונתן טיפול עם טיפות למשך ספר ימים. לא ראה קשר עם הסיפור של כאביי.
פניתי לפה ולסת ביצעתי צילום פנורמי נשללה בעיה דנטלית ובעיה במפרק הלסת, ובכל זאת קיבלתי למשך עשרה ימים אסיוול 5 מ"ג כי עלתה מחשבה שאולי זה בעיה בשרירי הלעיסה המאסטר והטמפולריס. - הטיפול לא עזר במאומה.
אציין כי כאשר אני נוגסת את הביס הראשון באוכל יש לי תחושת לחץ באזור לסת תחתונה דווקא, ולאחר הביס הראשון היא חולפת, ואין לי בעיה בזמן האכילה, אך שוב אציין כי הלחץ ברקות ולסת עליונה הוא כמעט קבוע.
מידי פעם משתחרר לי הלחץ ברקה השמאלית אך חוזר שוב למשך כל היום לסירוגין וכעט חודש וחצי ככה.
אקמול לא עוזר.
פניתי לניורולוג, שאמר שהבדיקה תקינה, ביצעתי בדיקת דם שקיעת דם תקינה וCRP תקין, אך ביקש בכל זאת שאבצע אולטרסאונד לשלול ארטריטיס טמפולרי.
האם יתכן עפ"י הסימפטומים שציינתי כי זה ארטריטיס טמפולריס?
בגילי? 58 ייתכן?
עם שקיעת דם וCRP תקין?
ובשני צידי הרקה? אומנם אחת כואבת יותר.
אזור שרירי הלעיסה כואב, האם יש כזה דבר כזה קשר?
וכפי שאני חושבת כנראה שלא, אז מה לדעתך זה יכול להיות מה עוד אני יכולה לבדוק ?
אנא תשובתך ותודה מראש
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שהתחיל ברקה שמאל - תגובה
ד''ר אנה קופרמן20/08/2015שלום אמה
באבחנה מבדלת של תלונות שלך קיימת טאוריטי אפשרות של טמפורל ארטריטיס
אך ברוב המקרים מחלה קשה עם כאבים שלא מגיביםן לטיפול רק למינון גבוה של סרוידים
חשוב שבמידה טיפול לא ניתן בזמן יכול להיות סיבוך כגמו עיורוןמ וכמובן עליה משמעותי של כל מדדי דלקת כמן שייד ו CRP
במידה שבדיקות תקינות , רופא עינייםן לא רואה סימנים פטולוגים קשים כנראה אבחנה לא מתאימה
לגבי בדיקת אולרטדאסונד
- אפשרי במסגרת בירור לבצע בדיקה , בדיקה לא קשה , לא פולשנית ו יחיסית מדויקת לאבחנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב שהתחיל ברקה שמאל - תגובה
ד''ר אנה קופרמן20/08/2015שלום
תמונה MRI לא מתאימה לתהליך דלקתית
סימנים אוסאויטס קונדנסנס - הם רק בהדמיה , מצב לא דלקתי , בדרך כלל רואים סימנים אצל נשים אחרי מספר הריונות
בכל זאת אני ממליצה על יועצ ראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)