איבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון
    רון
    07/09/2015

הי,

עקב חשד למחלה אוטואמנית מזה 3-4 שנים לופוס?מחלות רקמת החיבור? כאבי פרקים , קושי בהליכה, אודם בפרקים, נשירה קשה שמידי מספר חודשים עוברת ואז שוב חוזרת, פצעים על הלשון אבל לא נראה כאפטות ויובש בעניים נעשו לי בדיקות דם ANA PATTERN-SPECKLED ANA TITER-POS 1:80

ANA CYTPPLASMA-POSIVE

ANTINUCLEAR AB_(ANA)-POSITIVE DNA (DS) AB-20 SMRNP-5 DNA AB CONF-NEGATIVE SM (ANTI SMITH AB)-BORDERLINE 1.1 RNP-66 אנטי CCP יצא שלילי, צהבתB חיובית (מראה נוגדנים) שאר הבדיקות שלנקלחו גם יצאו תקינות אני מודאג ורוצה לדעת על מה הבדיקות מרמזות כי הרופא חושד בלופוס או דלקת פרקים על מה הבדיקות מרמזות?
    חוסר הוודאות די מלחיץ אותי מאחר שכבר מספר חודשים הכאבים התגברו והקושי בהליכה די חדש, אני בקושי מתפקדת.
    מקבלת פלקווניל 400 מג' ביום ופרדינזון קיבלתי וכרגע הופסק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון

הוספת תגובה

• איבחון - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    07/09/2015

שלום רון
    תמונה קלינית כולל כאבי פרקים,נשירת שעיר,יובש עינים ופצעי פה מתאימים למחלה אוטו אממונית ובמיוחד עם ANA-Pos למחלה אוטו אממונית
    באמת יש סימני לופוס אך גם במחלות כמו דלקת פרקים או מחלת רקמת החיבור
    מדי פעם יכולים להיות הבימנים
    בנוסף יש מקרים של שילוב כמה מחלות ביחד כמו דלקת פרקים ולופוס, או לופוס ו תיסמונת שיוגרן
    ברור שאתה חייב להיות במעקב ראומטולוגי
    טיפול בפלקביניל -בדרך כלל מתאיים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו