מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר לANA חיובימור27/09/2015
הבדיקה ניתנה ע''י רופא המשפחה בשל כאבים ממקור בלתי ידוע בחזה מימין (מעל לשד) ובעיקר בשל שתי בלוטות לימפה מוגדלות, אחת בכל פרוטיס שצצו החל מספטמבר שעבר והיו בהתחלה בגודל 1.5 ס''מ ועם קורטקס מעובה מימין בלבד ואחריה צצה בכמה חודשים בלוטה של 1.1 ס''מ משמאל לצוואר, כל בלוטת לימפה צמודה\מאחורי כל בלוטת פרוטיס (לפי בדיקת אא''ג גם הפרוטיס מוגדלות) ומהלך גדילתן די סטטי (קפצו בגודלן בסוף יוני האחרון ל2 ס''מ מימין ואילו השמאלית עקפה עכשיו את הימנית בגודלה ובת 2.3 ס''מ) ולכן ההמטולוג המליץ להתייעץ עם ראומטולוג למקרה שמדובר בסרקואיד\שיוגרן (טרם הייתי אצלו).
בת 22, היסטוריה רפואית-אסתמה בעייתית כבר תקופה של שנה (התקף כל יום בשבוע, לעתים יותר מהתקף אחד ועד שלושה ביום על רקע אלרגי מובהק, עד לפני שנה היו רק שלושה התקפים בשבוע) אלרגיות רבות מאובחנות וגם תחת מעקב המטולוג כבר שנה בחשש קל מאוד ללימפומה בשל ירידה של 16 קילו במשקל ללא כל נסיון (ירידה שנבלמה כבר לפני 8 חודשים), ושתי בלוטות לימפה מוגדלות אחת בכל בלוטת פרוטיס (2 ו2.3 ס''מ שגדלו בעד ס''מ אחד בשנה שסיפרתי עליהן בהתחלה) חום וחולשה (עוד לא נעשתה ביופסיה כי הבלוטות היו די סטטיות השנה והירידה במשקל נבלמה).
לעניין האולי ראומטי-יש כאבים כרוניים ונוראיים ביותר בשכמה-צוואר ימין כל יום כל היום מגיל 5 ממקור לא ידוע ועד עכשיו גם CT, MRI וEEG+בדיקת 3 אורתופדים לכתף יצאו תקינות ומקור הכאב העז לא ידוע (מתוכנן MRI לעמ''ש צוואר למקרה שזה המקור).
ספירה וכימיה+TSH וLDH תקין כל השנה, רמות IGE עדכניות מאוד מהשבוע-1480, ראומטואיד פקטור 9.19>, שקיעה תקינה. היפרגמאגלובולינמיה פוליקלונלית 19.1.
בשנה שעברה הבדיקה לANA יצאה שלילית בכל הקריטריונים. הפעם אני רואה שהבדיקה יצאה חיובית אך הקריטריונים השונים ברמה מינימלית (מצורף בקובץ).
מה פירוש הבדיקה? האם היא מצביעה בהכרח על מחלה אוטואימונית נוכחת? האם יכול להיות שהכאבים הכרוניים בכתף ו\או הבלוטות בפרוטיס קשורות לבעיה ראומטית (מתאים לשיוגרן כשאין יובש בפה)? לחזור לרופא המשפחה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לראות את הערכים בקובץ, אצרף
מור03/10/2015ANTINUCLEAR Ab_(ANA) DNA (ds) Ab 1.0 IU/ml 0.0 1.0 6.0 ANA PATTERN Nucleolar clump ANA TITER POS 1:80 RNP 0.6 Index 0.0 0.6 0.9 Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP A 0.6 Index 0.0 0.6 0.9 RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN <0.2 JO-1 < Index 0.0 0.5 0.9 ANTICENTROMERE Ab <0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB (La) SINGLE <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2
איך להמשיך בבירור? אעדיף לא להגיע לראומטולוג אלא לבקש מרופא המשפחה אם צריך בדיקות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מרופא המשפחה
מור08/10/2015הוא טוען שלדעתו, ע''פ כל הנתונים שסיפרתי כולל הANA, אין צורך בראומטולוג בכלל כי הוא יגיד לי שסתם אי אפשר לקבוע שיש בעיה ראומטולוגית ולא ייתן לי בדיקות או ביופסיה. הוא גם לא רוצה לתת את הבדיקות\ביופסיה בעצמו כי לדעתו אין הצדקה.
הוא יודע בדיוק מה שאתה יודע, האם אפשר לוותר על ראומטולוג לפי הסיפור שלי? האם הראומטולוגים בשיבא טובים לדעתך (יותר\פחות מבלינסון)? נתנו לי תור לד''ר הורוביץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)