תוצאות ואבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות ואבחון
    אני
    12/10/2015

שלום,
    בחשד למחלה אוטואומנית בגלל כאבי פרקים, אודם ונפיחויות שהחלו בצבעות הידיים ובמשך הזמן עברו לברכיים, מרפקים ורגליים ולאחרונה יובש קשה בעניים נעשו מספר פעמים בדיקות לברור בינהין בדיקה לסיוגרן שיצאה תקינה.
    זהו סיכוםהראמטולוגית שבעצם בכל ביקור אצלה בקופה היא קצרה בזמן ואני מתביישת לשאול מה יש לי למה אני סובלת כל כך וכלום לא עוזר.
    מקבלת פלוקווניל 400 מג' ביום, ויטמין D מידי פעם קיבלתי פרדינזון שעוזר ואז יש מעט רגיעה ושוב זה חוזר בערך לאחר חודשיים וכל פעם בעוצמה יותר חזקה.
    כאבים יותר בכל הגוף ועכשיו היא אמרה שיש לי בנוסף למחלה פיברומאילגיה, נכנסתי לקרא וזה מתאים אבל בנוסף למה בעצם יש לי את זה?
    בבדיקה: כאב וריגשות ב MCP' DIP, PIP ובשורשי כפות הידיי, נוקשות בוקר כשעתיים וכאבים עזים בלילה.
    כאבים דו"צ בברכיים ונפיחות ב PIP F; RDK, רדימות באצבעות ונמלול ידיים ורגליים, נשירת שיער חזקה. אודם וחום במפרקים.
    מדדי דלקת מוגברים ANA חיובי DNA שלילי RNP חיובי גבוה ושאר הבידיקות שליליים .
    בהמשך אני נשלחת לעוד ועוד בדיקות, אני מותשת לא מבינה מה קורה איתי, ברור שיש ימים טובים, היתה לי רגיעה בערך כחודש וחצי והנה שוב משבת הכל חזר וכשזה חוזר אני בחוסר תפקוד.
    קצת עזרה קצת המלצה מה עלי לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ואבחון

הוספת תגובה

• תוצאות ואבחון - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    12/10/2015

מהדברים שצירפת, יתכן ומדובר במחלה אוטואימונית, אולי סיוגרן, יחד עם תסמונת של פיברומיאלגיה.
    אם אכן מדובר בפיברומיאלגיה אזי את לא מקבלת טיפול לבעיה הספציפית הזו(פלקווניל ו/או סטרואידים לא מתאימים לפיברומיאלגיה, כן מתאימים לסיוגרן).
    צריך מדי פעם לוודא שאין התלקחות של סיוגרן או הופעת של מחלה אוטואימונית אחרת, וזאת ע"י בדיקה גופנית ובדיקות דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו