מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת מפרקים סרו נגטיבית - דחוףאבגד16/01/2016
שלום
לאמא שלי (בת 78) יש נוקשות וכאבים ביד ימין (בעיקר בזמן שינה) מזה כשלושה חודשים אבל עכשיו הכאבים והדלקת עברו לכפות רגליים. היינו אצל רופא. אבחנה: דלקת מפרקים RA סרו + זקוקה לדמרט. RF - 328 וכן נתן מרשם לתרופה בשם פלקווינל. אין שלשולים, אין מחלות כמו קולגן או וסקליטיס ואין עצירות ואין דיסאוריה ולא דלקת עין. אנחנו חדשים בנושא הזה ולא מבינים לקראת מה הולכים ולא קבלנו הסבר לגבי:
(מציינת שאמא שלי עברה לפני 5 חודש ניתוח שבעקבותיו הוחזרה לבית חולים עקב זיהום וחום כבד ואנחנו חוששים שהכל התחיל משם).
1. מה בדיוק המחלה הזאת?
2. האם אפשר להתרפא מהמחלה הזאת לחלוטין? תוך כמה זמן?
3. האם אפשר להתרפא מהמחלה בלי שנוטלים תרופות כאלה?
4. מה הם השפעות השלילות של התרופות כמו פלקווינל ודמטרט? האם הם סטרואידים? לאמא שלי יש אוסטאופרוזיס קשה. יש תרופות חלופיות אחרות שלא פוגעים בעצמות אוסטאופרוזיס שכדאי לבקש אותם מהרופא?
5. למה לצפות בעתיד? אנחנו מאוד מודאגים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים סרו נגטיבית - דחוף - תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/01/20161- מחלת מפרקים סרופוזיטיבית הינה מחלה כרונית שללא טיפול עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך למפרקים. כמו בכל מחלה (סכרת, לחץ דם מוגבר וכו') יש ספקטרום של עוצמת המחלה ויתכן שאצל אימך מדובר במחלה קלה. אני מניח שזה הדבר מכיוון שפלקווניל נחשבת תרופה קלה מאוד מבחינת תופעות הלוואי. אני גם מניח שגיל אימך נילקח בחשבון. חשוב לציין שRF מוגבר יכול להיגר מעוד סיבות וכדאי לברר אותם- הפטיטיס B והפטיטיס C, אנטי RO- ואנטי LA, קריוגלובולינים, ANCA, אנטי CCP
2- אין קשר בין פלקווניל לדילול עצם. מצד שני מחלה דלקתית בעצמה יכולה לגרום לאוסטיאופורוזיס וזאת עוד סיבה לטיפול
3- למי שלוקח פלקווניל חשוב להיות במעקב רופא עיניים- במקרים מאוד נדירים יכול להיגרם נזק לרשתית ולכן המעקב הזה חשוב. כדאי לבצע בדיקות דם תקופתיות של תפקודי כבד וספירת דם. מעבר לכך פלקווניל נחשבת תרופה מאוד בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)