כיוון חדש, דלקת מפרקים שגרונית - RA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיוון חדש, דלקת מפרקים שגרונית - RA
    רעות
    25/04/2016

שלום,
    מגיל צעיר (3) אני מאובחנת עם דלקת מפרקים שגרונית RA .
    עד גיל 6 המפרקים הבעייתיים היו ברך שמאל ומפרקי אצבעות הידיים.
    טיפול ראשוני בכדור נקסין העלים את הבעיה באצבעות הידיים וכיום הבעיה מתרכזת בברך שמאל.
    הייתי במעקב עד גיל 18, והכדור שטופלתי בו היה ארקוקסיה שנלקח באופן קבוע.

כיום, בת 23, ללא מעקב רפואי ועם כאבים חוזרים בברך השמאלית.
    עיקר הבעיה היא הגבלה בתנועה, נפיחות ניכרת וחום קל בברך
    ע"פ חוות דעת של שני רופאים, ולאחר בדיקות דם מתאימות שעשיתי- הדלקת אינה פעילה.
    והטיפול שהוצע לי זה שוב - ארקוקסיה אך לא באופן קבוע.

שאלתי היא - מה ניתן לעשות מכאן ?
    הדלקת אינה פעילה אך ברור שאלו תסמינים של הדלקת שמוכרים לי מילדות. (לא נפלתי ולא קיבלתי מכה)
    ובכלל, איזה טיפול רפואי נוסף ניתן לקבל מלבד ארקוקסיה?

מיואשת, ואשמח לכיוונים חדשים שטרם נוסו,
    רעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיוון חדש, דלקת מפרקים שגרונית - RA - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    26/04/2016

הי רעות,
    פעילות של דלקת במפרקים נקבעת ע"י כמה פרמטרים- למשל, אופי הכאב, תגובה לנוגדי דלקת, בדיקה גופנית, בדיקות דם והדמיה.
    יתכן שהייעוצים שקיבלת על היעדר פעילות המחלה נובעים מהנתונים שפירטתי.

מבחינת טיפול במחלה דלקתית פעילה- המבחר הוא גדול- נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (כמו ארקוקסיה) הוא רק השלב הראשון. ישנן תרופות אחרות כמו MTX, סלאזופירין ותרופות ביולוגיות.

במידה והכאבים נובעים ממחלה שהייתה בעבר וכעת אינה פעילה אולם השאירה נזק בלתי הפיך, יתכן והומלץ טיפול סימפטומטי.

אציין כי יש להיות במעקב ראומטולוגי הדוק ולעקוב אחר המצב לאורך ציר הזמן כי יתכן שהזמן יראה שיש התקדמות בנזק למפרקים ואז חייבים לתת טיפול אנטידקלתי קבוע (שאינו ארקוקסיה אלא תרופה יותר משמעותית) כדי לעצור את התקדמות המחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו