אבחון סקרואילאיטיס - בדיקת הדמייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון סקרואילאיטיס - בדיקת הדמייה
    לי
    05/07/2016

שלום.
    מזה שלוש שנים יש לי כאבים באגן המקרינים לשתי הרגליים. הכאבים באים והולכים, מעין כאבי סיאטיקה.
    מדי פעם תחושות שריפה. בדקו אותי ראומטולוגים, נוירולוגים, אורתופדים, רופאים פנימיים - עשיתי MRI מוח, בדיקות מעבדה, HLAb27, רנטגן אגן, בדיקות ראומטלוגיות - כל הבדיקות תקינות ואין מדדי דלקת גבוהים.
    יש לציין שבמהלך שלוש השנים, הייתה הפוגה של שנה בזמן שהייתי בהריון.
    בהתחלה גם הייתה מעורבות מעיים - שלשולים והקאות. במהלך התקופה שיניתי תזונה - הפסקתי לאכול גלוטן, סוכר, מוצרי חלב. השלשולים וההקאות פסקו, הכאבים השתפרו אך עדיין נוכחים. יש התקף בערך פעם בשבוע שנמשך כ-24 שעות. כואב במיוחד יום אחרי פעילות גופנית, אפילו מתונה.

האם ייתכן שאני סובלת מסאקרואילאיטיס? או סוג של דלקת פרקים אחרת? האם יש הפוגה בהריון במחלות כאלה? עוד חודש יש לי בדיקת MRI עמ"ש מותני. האם זה מאבחן סאקרואילאיטיס?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון סקרואילאיטיס - בדיקת הדמייה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/07/2016

בשורה התחתונה, כדי לאבחן דלקת במפרקי הסאקרואיליאק, הבדיקה הכי טובה ורגישה היא MRI של מפרקי הסאקרואיליאק- אלו שמחברים את האגן עם עמוד השדרה.
    בדיקות אחרות- דם, שתן, צילומים, ספור משפחתי ואופי הכאב- כולם יכולים לתרום לאבחנה או לשלילתה.
    אין מקום לעשות MRI של עמוד השדרה כי הוא לא מכסה היטב את אזור מפרקי סאקרואיליאק, מצד שני הוא יכול להראות סיבות אחרות לכאבי גב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון סאקרואיליטיס

לי
    05/07/2016

תודה על תשובתך.
    האם מחלה זו מאופיינת בהפוגה בהריון?
    האם מנסיונך הסימפטומים של כאבי רגליים ועכוזים כרוניים הם כנראה נובעים ממחלה זו?
    כל בדיקות הדם הראומטולוגיות יצאו תקינות, כולל hlab27 ורנטגן של עצם העצה והזנב.

תודה,
    לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון סאקרואיליטיס - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/07/2016

יכולה להיות הפוגה בהריון
    התלונות לא ספציפיות ויכולות לנבוע מסיבות אחרות, כמו בלט דיסק
    בדיקת ההדמיה הכי רגישה וספציפית לאבחון סאקרואילאיטיס היא MRI מכוון לאזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון סטקרואילאיטיס

לי
    05/07/2016

האם הבדיקות שעשיתי שוללות דלקת חוליות מקשחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון סטקרואילאיטיס - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/07/2016

לא.

לא ראיתי שנעשה MRI של מפרקי סאקרואיליאק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון סאקרואיליטיס

לי
    06/07/2016

קיבלתי הפניה נוספת ל-MRI המסלול הסיאטי באגן אשר הבנתי שהוא הדמיה של האגן ומפרק הירך.
    האם בדיקה זו יכולה לאבחן סאקרואיליטיס ודלקת חוליות מקשחת או שעליי לבקש הפניה נוספת ממוקדת למפרק הסאקרואיליטיס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו