מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- mixed connective tissue diseaseרוי17/07/2016
צהריים טובים,
כבר 5 שנים אני במעקב בתחילה אובחנה דלקת פרקים, לאחר מכן אובחנתי עם זאבת, ובשלוש שנים האחרונות במחלות רקמת החיבור ללא אבחון ספיציפי כאשר תמיד מוזכרת סקלדומה. בבדיקות הדם ANA חיובי, RNP חיובי מאוד גבוה, DNA SD AB תקופה ארוכה יצא גבוה ועכשיו בתוך הנורמה כבר בשתי בדיקות, משלים נמוך אבל בתוך הנורמה, לוויקופניה שחלפה , SM ANTI SMIT שגם היה גבוה וירד לתוך הנורמה, כל שאר הנוגדנים שליליים. צילומי רנטגן תקינים.
לוקחת 2 פלקווניל ביום ובתקופה מסויימת קבלתי גם פרדינזון שעזר.
לאחר החמרה בכאבים, קושי בהרמת ידיים, קושי בהליכה ובמאמץ ואפילו ממאמץ קטן הוסיפו לאחרונה פיברומיאלגיה ותופעת רינו שהיתה בתחילה רק בקור והחלה עכשיו גם בקיץ וגם בחדר ממוזג, מעבר מטמפ' לטמפ' ושוב להזכיר לא חייב קור. שוב יש לי קשיון קבוע באצבעות הידיים אבל אין מדדי דלקת בכלל בבדיקות הדם.
על פניו נראה כי הכל ברימסיה
התחלתי בסימבלתה . אבל יש לי כל הזמן תופעות שנוספות ואני כבר ממש עובדת עיצות מנסה לשרוד אבל אין לי כוח אני בקושי מתפקדת, לוקחת הכל ואפילו התחלתי טיפול CBT', אבל מאוד קשה לי לשלב ספורט אני עושה מעט מאוד הליכות כי קשה ללכת דבר שהוא די חדש אצלי (לציין כי לפני שהכל התחיל הייתי בכושר מעולה) עושה מעט פעילות גופנית בבת כמו חימום ומעט מתחיות וגם קשה, אני לא מוותרת לעצמי אבל מרגישה שכלום לא עוזר האם יכול להיות שככה זה במחלה הזאת? ובכלל למה כל הקושי קשור לפיברומאילגיה? או לרקמת החיבור?
תודה ושבוע טוב
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mixed connective tissue disease - תגובה
ד``ר יונתן וולמן17/07/2016באמת אתגר גדול הוא להפריד את התלונות של המחלה האוטואימונית לבין זו של הפיברומיאלגיה, וזאת בגלל דמיון רב בין חלק מהתלונות (עייפות, חולשה, כאבים ועוד).
צריך להתמקד בממצאים אובייקטיביים: האם יש עדות ברורה לדלקת מפרקים או שמדובר בכאבים בלבד, האם יש בבדיקות המעבדה עדות להתלקחות מחלה אוטואימונית. בדרך זו לעיתים ניתן להפריד בין שתי הבעיות.
לדוגמה- אם כל הבדיקות תקינות והבדיקה הגופנית ללא רבב, נוח לקשר את התלונות לפיברומיאלגיה.
מקווה שברור יותר.. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)