גאוט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גאוט
    רוי
    26/07/2016

מאובחנת עם פיברומיאלגיה ורקמת החיבור ועכשיו כאבים בבהונות הרגליים וברגל אחת יותרן שמקרינות לכל כף הרגל ולקרסול, קושי בהליכה ממש כאבי תופת אדום ונפוח אבל במנוחה כואב בהרבה יותר. רופא המשפחה ראה את הרגל ואמר שזה גאוט אז קראתי קצת על גאוט והבנתי שתנאי לכך הוא חומצה אורית בדם?
    אין לי חומצה אורית גבוהה בבדיקות הדם האם זה שולל גאוט?
    ברור שעם הכאבים הללו זה המחמיר את שאר תופעות הפיברו ונוספו כאבי ראש חזקים שדווקא מהם לא סבלתי עד כה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גאוט

הוספת תגובה

• גאוט - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    27/07/2016

חומצה אורית תקינה בבדיקה אחת לא שוללת גאוט, וודאי לא בהתקף חריף.
    אבל אני עדיין לא קובע שיש לך גאוט..
    צריך לחשוב על סיבות אחרות לדלקת.
    מציע לפנות מסודר לראומטולוג להערכה כללית.
    אציין כי גאוט בנשים - אינו שכיח, בעיקר נובע מתרופות ללחץ דם שמעלות חומצה אורית בדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אף פעם לא היתה

רוי
    27/07/2016

קודם כל תודה על המענה שלכם באתר, עם תורים ארוכים לראמוטולוג טוב שיש מישהו שמבין ומנחה ועוזר לנו.
    הסתככלתי על מספר בדיקות שנעשו והרמה של החומצה האורית נמוכה בתוך הנורמה. חוץ מפלקווניל, סימבלתה ועוד משכחי כאבים אני לא מקבלת תרופה נוספת וגם לא היה צורך של שנה בפרדינזון, בנתיים הכאב החזק נרגע אבל יש עדיין רגישות.
    ורק היום לאחר שיחה עם דודתי הבנתי שלסבתא שלי היה גאוט וגם לה יש אבל אצליהן זה התפרץ בגיל הרבה יותר מאוחר אני בת 45 ואצלן זה התפרץ בסביבות גיל 60+ .
    שאלתי היא אילו בדיקות עלי לדרוש או שפשוט לעזוב את זה כי זה נרגע?
    ושוב תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו