שאלה לגבי מינון תרופה בשם מתוטרקסאט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי מינון תרופה בשם מתוטרקסאט
    מנשה
    15/08/2016

אני בן 69, סובל מדלקות מפרקים. בחודש האחרון אני מקבל תרופה בשם מתוטרקסאט 2.5 מג, פעם בשבוע 4 כדורים ואכן אני חש הקלה בכאבים עד למצב שבו אני מתפקד אומנם עם כאבים אבל מספק.
    שמעתי שהתרופה הזו מאוד לא טובה למערכות הגוף ולכן צריך מעקבים.
    הרופא שלי רוצה להעלות את המינון בצורה הדרגתית, ל 5 כדורים ביום אחד בשבוע במשך חודש,7 וחצי למשך שבועיים ו 12 וחצי למשך חודש.
    אני לא מבין למה צריך להעלות את המינון של התרופה כאשר מבחינתי השלב הזה של הכאבים לחלוטין נסבל?
    התשובה של הרופא שלי היתה כי ככה צריך.
    מישהו יכול להסביר לי מדוע צריך להעלות את המינון לתרופה שכל כך לא בריאה למרות שמבחינת איכות החיים שלי כרגע זה מספק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מינון תרופה בשם מתוטרקסאט - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    21/08/2016

הטיפול שאתה מקבל אמור למנוע נזק מצטבר למפרקים ולשנות לטובה את המהלך הטבעי של המחלה שעלולה לגרום לנזק בלתי הפיך ללא טיפול.
    כיצד נמדדת פעילות המחלה ואיך נתין לעקוב אחר התגובה?
    1- התחושה של המטופל עצמו! אם אתה מרגיש שהחלמת תחת הטיפול שמקבל, אזי זה נתון משמעותי. אבל לא היחידי..
    2- ממצאי דלקת בבדיקה גופנית. יתכן שאתה מרגיש טוב והדלקת לא מפריעה, מצד שני בבדיקה גופנית יש סימנים לדלקת פעילה (חום ונפיחות מקומיים), כלומר הרס המפרק ממשיך
    3- כנ"ל לגבי ממצאים בבדיקות עזר- הדמיות (האם יש כבר נזק למפרק?) ומדדי דלקת (כמו שקיעת דם)
    המינון שאתה מקבל נחשב מינון נמוך מאוד. יתכן שהוא מספיק לך. אבל כדאי לקחת בחשבון את שאר המרכיבים בהחלטה הטיפולית שמתקבלת.
    תרגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו