אצבע נפוחה מחלה ברקמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבע נפוחה מחלה ברקמות
    רוי
    19/08/2016

שבת שלום,
    אובחנתי עם במחלות רקמת החיבור ורציתי לדעת על אחת התופעות שיש לי.
    יש לי רינו אבל בין לבין מתנפחות לי גם האצבעות והן תמיד כואבות וה - R.F יוצא תקין בבדיקות הדם, אבל הרבה פעמים מתנפחות לי האצבעות בידיים ואז אני בכלל לא יכולה לקפל אותן ולעמים זה קורה למספר שעות ועובר ולפעעמים זה קורה ליום יומיים, תמיד הראומטולוגית שאלה אותי אם יש לי אצבע נקניקיה ואני לא הבנתי מה היא רוצה עד שחברה ראתה את זה קורה לי והעירה לי "האצבעות שלך נראות כמו נקנקיות" האם זה ככה בא ועובר או שתמיד בסקלקרומה הן נפוחות?
    יש ליעוד תופעות משונות שבאות והולכות אבל אצבעות הידיים ממש מגבילות אותי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבע נפוחה מחלה ברקמות

הוספת תגובה

• אצבע נקנקיה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    21/08/2016

1- "אצבע נקניקיה" אופיינית למחלות מפרקים דלקתיות מסוימות (פסוריאזיס, קרוהן) וכשהאצבע נפוחה, היא לא עוברת בדר"כ תוך כמה שעות. בדר"כ אצבע אחת או מקס' 2, אין קשר ברור בין "אצבע נקניקיה" למחלות רקמת חיבור.
    2- לעומת זאת, קיימת תופעה אחרת בקבוצת מחלות שנקראות רקמת חיבור, המכונה תופעת רינו, שם, בחשיפה לקור (למשל) האצבע מחליפה צבע (לפעמים כחול/לבן/אדום) וקצת מתנפחת ומלווה בתחושת נימול/הירדמות. זה כן יכול לבוא לכמה דקות/שעות ספורות.
    3- אפשרות נוספת שבדלקות מפרקים שונות האצבעות נראות קצת נפוחות.
    4- מחלה נוספת שבקיצור נראית CRPS (או RSD) שם יש התקפים של נפיחות יד או אצבעות מלווה בשינוי צבע.
    כדאי לתעד בצילום את האירועים הללו ולהראות לרופא במשרד, כי בדר"כ יש נטיה להגיע לרופא ללא תלונות שאפשר לראות או להראות.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו