שלל תופעות ללא אבחנה של מה שקורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלל תופעות ללא אבחנה של מה שקורה
    ליז
    16/09/2016

בת 30 סובלת משלל תופעות כבר כשנה. הכל התחיל מטרואמה נפשית קשה שעברתי במקום העבודה ועדיין עוברת על בסיס יומיומי בנוסף בתוך התקופה נתגלה אצלי ממצא אקראי בכליה (אין לו משמעות) אבל גרר בדיקות מלחיצות רבות התחלתי לקרוא באינטרנט כל מיני תרחישי אימה בקשר לכל מה שסבלתי ממנו ולפעמים משהו שקראתי עליו הרגשתי כמו נבואה שהגשימה את עצמה מאז בתוך התקופה סבלתי מ: משך שלושה חודשים סבלתי מכאבים ותחושת שריפה באזור הערייה ן, טופלתי בשלל תרופות עד שהגעתי לרופאה המתמחה בתחום שנתנה משחה בטא קורטן והכאבים חלפו ולא חזרו, אחר כך נדבקתי בוירוס הקאות ושלשלשולים ומיד לאחריו החלו לי כאבים בבליעה תחושה של גוש תקוע בגרון צרבות קשות לחץ בחזה כמו - עשיתי עשרות בדיקות ולקחתי תרופות ואז הכאבים פשוט חלפו יום אחד ולא חזרו מאז (כ4 חודשים) במהלך התקופה הזו התפרץ לי הרפס סימפלקס בתוך הפה והייתי עם חום גבוה במשך מעל לשבוע חליתי גם בסטרפטוקוק בגרון. לאחר מכן התחילה לי תסמונת קדם וסתית הכוללת סחרחורות ובחילות - גם היא חלפה. מזה שלושה חודשים כמעט ובסמוך להיעלמות התסמינים במערכת העיכול התחילו לי כאבים בידיים וברגליים הכאב הוא לפעמים כאב עמוק לפעמים שורף לפעמים מנומלל הוא נוכח כל העת מאז שהתחיל ללא הפוגות אבל נודד ויכול להיות ברמות שונות באופן כללי מרגיש כאילו כל השרירים בגוף תפוסים יש נקודות בגוף שאני לוחצת עליהן קלות הן כואבות מאוד, יום למחרת אותה הנקודה יכולה להיות לא כואבת בכלל(כיום מעבר לכאב הזה אין לי תסמינים נוספים אולי מלבד עייפות קלה הקשורה קשר ישיר למצב רוח ירוד ) בבוקר יש תחושה כאילו ישנתי בתוך בטון הגוף קשה ונוקשה והצד שישנתי עליו שמאל כואב מאוד התחושה ממשיכה לאורך כל היום עד הערב כאשר יש ימים טובים יותר ופחות, ערכתי בדיקות נוירולוגיות וראומטולוגיות, ביקרתי אצל ראומוטולוגית בבלינסון והעלתי בפניה את האפשרות שיש לי פיברומיאלגיה בהמלצת הגוגל- היא בדקה אותי בדיקה פיזית (ללא בדיקה בנקודות לחץ) אמרה שאין נקודות הדק בשרירים ואין הגבלה בתנועה ושללה זאת על הסף בטענה שמדובר בתופעות פיזיות של לחץ נפשי (היא הפנתה אותי לטיפול פסיכאיטרי ופניתי לטיפול פסיכולוגי וגם כירופרקטי במקום.
    אני לא מצליחה להרגע מהמחשבה שמדובר בטעות באבחון ושכן יש לי פיברומיאלגיה האם התסמינים מתאמים? מדובר בכאבים נודדים בעוצמות שונות שיכולים להופיע במפרק או בעצם או בשריר או בעור (תחושה של חום או שריפה או מכה קטנה שמתפרשת כגדולה) הם נמשכים ללא הפוגה כמעט שלושה חודשים נודדים הם לרוב כן תלוים במצב הרוח שלי וברמת החרדה (למשל שהייתי בחול ולא בעבודה הרגשתי כאבים בעוצמה מועטה ביותר) מעבר לכאבים אלה אין לי סימפטומים נוספים ישנה היטב נרדמת בקלות ולא מתעוררת בלילה. האם בכל זאת ייתכן שמדובר בטעות ומדובר בפיברומיאלגיה? או שיתכן שאכן מדובר במשהו נפשי הכאב יחלוף מעצמו כמו הדברים האחרים שחלפו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לקבלת מענה לשאלתי

שיראל
    21/09/2016

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלל תופעות ללא אבחנה של מה שקורה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    25/09/2016

אבחנה של פיברומיאלגיה נעשית כאשר יש תלונות של כאבים מסוגים שונים, מפושטים, כרוניים, ואין להם הסבר בבדיקה גופנית מדוקדקת או בבדיקות עזר (כמו בדיקות דם או צילומים) מקיפות.

הטיפול בהתאם- סימפטומטי. כולל 3 מרכיבים עיקריים:
    1- פעילות גופנית: אירובית, שילוב של מדיטציה ותנועה (כמו טאי צ'י)- לחוד או בשילוב
    2- תרופות להעלאת סף הכאב, כמו אלטרולט, ליריקה ועוד
    3- טיפול פסיכולוגי קצר טווח, כמו זה בשיטה התנהגותית קוגנטיבית (CBT)
    כמו כן אפשר לנסות הידרוטראפיה, פיזיוטראפיה.

השיפור בדר"כ איטי והדרגתי וצריך להיות מודעים לכך.

בשנים האחרונות לא נעזרים בלחיצה על נק' שונות כדי להגיע לאבחנה מכיוון שענין זה לא נחשב אמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו