כאב בירך ובישבן לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בירך ובישבן לאחר לידה
    רותם
    21/03/2017

שלום, אני בת 27 חודשיים וחצי אחרי לידה עם היסטוריה של כאבי גב ובלט ופריצת דיסק בחוליות L4-L5, L5-S1.
    מאמצע ההריון חלה אצלי החמרה בכאבים הגב וכאב חזק בירך שמאל מתחת לישבן בחלק האחורי חיצוני. לאחר הלידה הכאבים החמירו עד רמה שאני לא מסוגלת לישון ללא משככים ורק על צד ימין. הכאב הוא גם מעט בגב התחתון ומקרין לרגל עד הקרסול ולפעמים כף הרגל. היום אני הולכת כפופה לפנים עם קושי להתיישב ומעט צולעת. בביקור אצל אורטופד מאוד נחשב הומלץ לי על ניתוח לכריתת הדיסק אך במרפאת כאב אליה הגעתי לשם הזרקה אפידורלית לשורש העצב העלה הרופא אפשרות לדלקת בסקרו איליאק והתלבטתי האם להזריק קודם לשם על מנת לברר מה מקור הכאב.
    אשמח לדעת מה האבחנה המבדלת בין המקרים, אני מפחדת להגיע לניתוח ולגלות שהדבר לא היה מקור הכאב..
    תודה רבה מראש,
    רותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בירך ובישבן לאחר לידה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    29/03/2017

הי, מהתיאור שלך- הרקע של בעיות בדיסקים בגב, כאבים מקרינים מהגב לרגליים, הקשר להריון ולידה, קושי להתיישר- נשמע יותר כמו בעיה אורטופדית מאשר ראומטולוגית.
    מצד שני, קשה כאן בהתכתבות בפורום לקבוע בוודאות- חשובה אנמנזה מפורטת, סיפור משפחתי של מחלות רקע, בדיקה גופנית כמובן ובדיקות דם.
    בסופו של דבר כדי לענות לשאלה האם מדובר בדלקת מפרקים או בעיה אורטופדית, יתכן ויהיה מקום לבצע MRI של עמ"ש תחתון + MRI של מפרקי סאקרואיליאק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו