פסוריאזיס וכתוצאה ממנו דלקת מפרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסוריאזיס וכתוצאה ממנו דלקת מפרקים
    בתאל
    02/04/2017

שלום אני בת 28 בשנת 2006 התפרץ לי פסוריאזיס כנראה כתוצאה מלחץ (בעקבות מלחמת לבנון 2) בשנת ב6/2016 התגלתה לי דלקת מפרקים הציעו לי טיפול methotrexate אך סירבתי כי אי אפשר לכנס להריון, הגדירו את הדלקת מפרקים שלי כפסוראטיט-דרמטיטס (משהו כזה) לאחר שסירבתי הציעו לי - לזופרין ואת זה לקחתי המון זמן עד עכשיו שהפסקתי על דעת עצמי (כי ראיתי שהםסיקה לי הנפיחות באצבע)
    כל הזמן הגוף כואב לי ועברתי 2 הפלות - גרידה כי העובר לא הפתח והרופאת נשים אמרה שזה כתוצאה ממה שיש לי ,
    מה ניתן לעשות כדי לכנס להריון במקביל למחלה שלי?? אני ממש ממש רוצת ילד ודחוף ורוצה להתחיל טיפולי הפריות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/04/2017

אני מבין ששאלתך נוגעת לתרופות לדלקות מפרקים בעת נסיונות פוריות. יתכן והסיבה לכשלון הפוריות נובע ממחלה דלקתית פעילה. כדאי לשקול לקחת טיפול ביולוגי (מקבוצת בולמי TNF אלפא) וכאשר את בהריון, אפשר להפסיקו במהלך הטרימסטר השני. כדאי להתייעץ גם עם מומחה רוקח קליני/יועץ תרופתי לנשים בהריון. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו