חשד לתסמונת סיורגן ופיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לתסמונת סיורגן ופיברומיאלגיה
    ענבל
    29/07/2017

שלום רב אני בת 32 בריאה בדרך כלל אין היסטוריה של מחלות אוטאמונית במשפחה אמא של מאובחנת עם פיבאומיאלגיה. בעקבות כאבים עזים בצלע שמאל בידיוק איפה שמתחברות הצלעות בחזה הגעתי לראומטלוג יש לציין שבדיקות דם תקינות כולל בדיקת dnaולימפוציטים. בדיקה נוירולוגית תקינה אולטרבאונד בטן תקין בבדיקת אורטופדיה הופנתי לרמאוטולוג מכיוון שהאורטופד סבר שמקור הכאב בשרירים הרמאוטולוג איבחן פיברומיאלגיה ובגלל תחושת צריבה עזה בחלל הפה וגרד בעיינים הופנתי גם לבירורים לשלול סיוגרן יש לציין שמדי פעם יש לי גם כאבים בשני הבירכיים בגב ובמרפקים. בדיקת דם לדלקת פרקים תקינה צילום צלעות תקין צילום ריאות תקין אולטרבאונד שד תקין. רופא העיינים מצא יובש עז וחריג בעיינים ןרשם בהבחנה חשד לתסמונת סיוגרן. אף אוזן גרון שבדק אותי אמר שאין שום סימנים לסיורגן ואינו יודע מה ממרור השריפה בפה והפנה אותי לפלסטיקאי לייעוץ. הפלסטיקאי סירב בכל תוקף לקחת ביופסה וטען שאין מספיק סימנים קלינים לתסמונת הרמאוטלוג אמר לי לגשת לכירורג פה ולסת. אני מבולבלת מאוד ורציתי לדעת
    1. האם יכול להיות שבפיברומיאלגיה יש מוקד אחד שכואב יותר משאר האיזורים?
    2. האם כאבים בצלעןת יכולים להיןת קשורים לתסמונת סיוגרן?
    3. האם בבדיקה בחלל הפה ללא ביופסה אפשר לשלול סיוגרן?
    4. מה עושים כדי להתגבר על תחושת העייפות הקשה?
    5האם כל הצילומי רנטגן כולל המיפוי עצמות שאעשה בשבוע הפה עלולים להזיק לבריאתי? עשיתי בחודשיים כ5 צילומי רנטגן רגילים שלוש מהם בשיניים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    30/07/2017

1- בפיברומיאלגיה כאבים יכולים להיות מפושטים אבל להתמקד במקום אחד. במקרה כזה כדאי לשים לב אם יש הסבר לכאב ממוקד- גם בחולי פיברו יכולות להיות בעיות אחרות
    2- כאבים בצלעות יכולים להיות, למשל, בגלל דלקת בקרום הריאה, וזה יכול להיות קשור לסיוגרן.
    3- לאבחנה של סיוגרן יש קריטריונים. יש בדיקות אחרות מלבד ביופסיה שיכולות לאשר או לשלול סיוגרן. בסיוגרן גם יכולה להיות עייפות ולעיתים נותנים פלקווניל כדי להקל
    4- פעילות גופנית, טיפול קוגנטיבי התנהגותי (CBT), תרופות להקלה על שינה כמו אלטרולט (במידה ואיכות שינה ירודה)
    5- לדעתי לא, תלוי כמה בדיקות עם קרינה עשית בשנה האחרונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ענבל
    01/08/2017

ראשית כל תודה רבה על המענה המיקצועי והמהיר
    שנית איזה עוד בדיקות ניתן לבצע כדי לאשר או לשלול סיוגרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    01/08/2017

בדיקות דם: ANA, RF, אנטי RO ואנטי LA
    בדיקת עיניים שנקראת מבחן שירמר
    אפשר לשקול לעשות מיפוי בלוטות רוק או אפילו ביופסיית בלוטות רוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ענבל
    02/08/2017

עשו לי בדיקה מיוחדת בעיניים עם שני סטיקים שמודדים כמות דמעות בשני העיינים יצא 3 הרופא עיניים אמר שזה מעט מאוד לאישה בגילי ושזה נחשב ליובש רציני.
    את כל בדיקות הדם האלה עשיתי ויצאו תקינות
    כירורג פה ולסת לא ראה יובש מיוחד פה אבל הפה שלי צורב מאוד הוא הפנה אותי לביופסת בלוטות רוק. האם האבחנה של רופא העיינים מספיקה כדי לקחת ביופסיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו