כאב במפרקים באצבעות הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב במפרקים באצבעות הידיים
    ליאת לביא
    31/07/2017

שלום רב, אני בת 40 , לפני 3 שבועות התחלתי להרגיש כאב בכיפוף באצבע אחת ביד במפרק שלה. זה נמשך עד שלפני מס ימים התחלתי להרגיש זאת גם באצבעות אחרות וגם ביד השניה בשעות הבוקר בכיפוף בלבד.
    אני חייבת לציין שהתחושה היא רק בכיפוף ובעיקר בשעות הבוקר. בקימה זה משתפר משמעותית וכך גם לאורך היום. אין חום מקומי או נפיחות, אדמומיות וכו..
    נפגשתי עם רופאת המשפחה שלי ששלחה אותי לבדיקות דם כדיי לשלול דלקת אבל לטענתה לפי הסימפטומים היא חושבת שמדובר בגיל.. ובשינויי מזג אויר ושאני יכולה להירגע..
    האמנם? אני מניחה שיהיה אפשר לדעת רק אחרי הבדיקות אבל אשמח לדעתך. אני ממש בלחץ.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    31/07/2017

כאבים חדשים במפרקי כפות הידיים דורשים ברור ראומטולוגי. יכול להיות שהיא צודקת, אבל גם טועה באותה מידה.
    חבל לעסוק בניחושים...
    להשלים מדדי דלקת, צילום כפות ידיים ולפנות להערכה ראומטולוגית מסודרת
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם

ליאת
    04/08/2017

שלום רב,
    תוצאות הבדיקות יצאו תקינות ברוך השם.
    ספירת דם תקינה ובדיקות כלליות תקינות
    Ers 14 בטווח הנורמה
    Rf שלילי.
    הרופאה טוענת שהבדיקות תקינות ואין סימנים לדלקת ראומטית. ביקשה שאשוב אליה עוד חצי שנה לבצע שוב בדיקות. טוענת שאולי זה ממזג אויר או גיל או שביצעתי פעולה חריגה עם הידיים( מה שכן קרה לפני חודש בערך.. . אמרה שבדיקת כפות ידיים אינה הכרחית.
    קבעתע תור לראומטולוג בכל זאת אבל זה מאוד מטריד. לעיתים כאב במאמץ לא רק במפרק אלא קרוב לציפורניים. האם יכול להיות דלקת בגידים? ממש מוטרדת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם מפורטות

ליאת לביא
    06/08/2017

שלום רב,
    בדיקות הדם יצאו תקינות:
    ספירת דם- תקין
    בדיקות דם כלליות- תקין
    rheumatoid factor- שלילי
    ESR-14. בטווח הנורמה
    C-reactive protein- 0.08.
    רופאת המשפחה אמרה שהתוצאות תקינות ואין ממצאים לדלקת. אני בכל זאת קבעתי תור לראומטולוג למרות שהיא אמרה לי שאין צורך. אני ממש מוטרדת. הכאב הוא בעיקר בשיניות הראשונות של הבוקר כשאני מכופפת את האצבעות ( בעיקר ביד שמאל). כאשר אני משחקת אם האצבעות זה פשוט משתפר מיידית. האם יכול להיות דלקת בגידים בעקבות פעולה חריגה שביצעתי עם הילדים לפני חודש בערך ( הקפצתי אותם מס פעמים עם אצבעות הידיים בבריכה). זה מה שאורטופד אמר לי שיכול להיות שהשרירים והגידים מגיבים קצת אחרת.. כבר לא יודעת מה לחשוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו