בדיקות איבחון לחשד תסמונת סיוגרן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות איבחון לחשד תסמונת סיוגרן
    אלה
    16/08/2017

שלום..בבדיקות דם שנערכו לי נתגלתה חריגה בבדיקת anti ccp חריגה מעל 300..אשמח לדעת מה זה אומר..לפחות עד לתור עם המומחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    17/08/2017

אנטי CCP הינו סמן ביולוגי חזק וספציפי מאוד לנוכחות דלקת מפרקים שיגרונתית (Rheumatoid arthritis). הוא יכול להופיע כבר בשלבים המוקדמים של המחלה ואף יכול להקדים את הופעתה שנים רבות, עוד קודם להתפתחותם של התסמינים הראשונים.
    לסיכום, אם יש כאבי מפרקים ואנטי CCP גבוה, עולה חשד לדלקת מפרקים ונדרשת התייחסות, כולל לטיפול.
    בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אלה
    17/08/2017

חן חן לך דוקטור על התשובה המהירה..כבר נשלחתי לאין ספור בדיקות דם..ביניהם היה הפקטור הראומטולוגי בין 22 ל 80..כמו כן..יש יובש לא נורמלי בפה..והופניתי גם למומחה פה ולסת לבדיקת בלוטות הרוק וכן אולטראסאונד בו התשובות היו שהתוצאות מתאימות לתסמונת..די מגביל אותי בעבודה וטישטוש ראייה מטורף..וזאת לאחר השתלת פלגים בעיניים..מעלה ומטה..במקום יובש קיצוני בעיניים..יש לי הצפה..אני די אובדת עצות..שאלתי היא..היה ואאובחן כבעלת התסמונת..האם היא עשוייה להיות מוכרת לפנסייה רפואית..האם היו בעבר תקדימים לכך.אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    17/08/2017

יתכן ויש חפיפה בין סינדרום סיוגרן לבין מחלות אוטואימוניות אחרות. במידה והביטוי היחיד/עיקרי הוא יובש, אזי הטיפול סימפטומטי (מה שתיארת).
    לגבי היכרות לפנסיה וכו', איני הכתובת לכך. צריך לשאול רופא תעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אלה
    18/08/2017

דוקטור וולמן..רוב תודות על התשובות..מעריכה זאת מאוד..תודה (-; כל הכבוד על המענה המהיר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו