פיברומיאלגיה+פסוריאזיס+תרופות ביולוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה+פסוריאזיס+תרופות ביולוגיות
    אני
    02/09/2017

יש לי פיברומיאלגיה (דלקת פרקים אגן) ופסוריאזיס כפות ידיים ורגליים.
    לאחר שכל התרופות הכימיות לא עזרו(קנאביס איש לא מוכן לאשר לי!!!!), החליטה הראומטולוגית על סימפוני, תרופה ביולוגית.
    לאחר הזריקה הראשונה(אחת לחודש), חלה החמרה בכאבים, לאחר הזריקה השניה הכאבים נעלמו לחלוטין!!!!! ומשבוע לאחר הזריקה השלישית..התחיל הגיהינום שנמשך גם עכשיו!!!
    כאבים שהשטן ברא לדעתי!!! כואב לי כשאני רק נושמת!!!! והפריחה בכפות הידיים והרגליים, כזה עוד לא היה לי!!! שלפוחיות מלאות וכואבות וגירוד עז...
    בולעת בקבוקי אופטלגין ללא הקלה, אתמול רופאת המשפחה נתנה לי פרקוסט, זה תודה לאל משפיע מעט אבל אסרה עלי לקחת יותר מפעמיים ביום וההשפעה פגה בטווח קצר יותר...
    יש לי תור לראומטולוגית ביום שני(לא יודעת איך אצליח להגיע, לא יכולה לזוז!!!)...מקווה שיש לה הצלה עבורי.
    משהו ממה שתיארתי מוכר לכם? יש הסבר? יש מקום לתקווה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    02/09/2017

לפעמים תרופות ביולוגיות מקבוצת בולמי TNF (כמו סימפוני) יכולות לגרום להתפרצות פסוריאזיס- מה שמאפיין זו פריחה בכפות הידיים. יתכן שחלק מההחמרה בפריחה נובע מהתרופה (למרות שהתרופה ניתנת באינדיקציה הזו, של פסוריאזיס).
    אם אחרי 3 זריקות (כלומר עברו 3 חודשים) אין שיפור ואפילו החמרה, מומלץ להחליף טיפול, אולי למנגנון פעולה אחר, כמו בולם IL-17.
    בינתיים, לכאבים, כדאי לוודא שניסית תרופות אנטי דלקתיות מקבוצת NSAIDS, שיעילות לטיפול בדלקות מפרקים ויכולות להקל עד תחילת הטיפול הביולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו