בירור פתולוגיה למפרקים סאקרואיליאקיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור פתולוגיה למפרקים סאקרואיליאקיים
    אלון
    19/11/2017

שלום דר' וולמן,

המשך להודעה מה-5.11 -

בהמשך לבירור כאבי חזקים בעכוז ימין, אגן, גב תחתון ימני והקרנה לרגל ימין נשלחתי ע"י אורתופד לMRI אגן ופרקי ירכיים (MRI ע"ש תקין, למעט אקטזיה דורלית קלה מאד בין S1 ל-L4).

הן הנוירולוג והן הראומטולוגית דנו איתי על אופציה של AS, אך בהעדר HLA-B27 חיובי ובהנתן פאנל ראומטי תקין, רנטגן אגן תקין - לא הומשך הבירור בכיוון והופניתי חזרה לזרועות האורתופד - זה, כאמור, שלח אותי לצילום הנ"ל.

בפענוח אין כל התייחסות למפרקים הסאקרואיליאקיים ולמעשה גם מעיון בצילום לא הצלחתי להבחין בהם.
    האם לשם בירור פתולוגיה שקשורה במפרקים הללו יש לציין ספציפית בהפנייה שיש לצלם אותם? הנחתי שמדובר בחלק מפרוטוקול MRI אגן. האם מדובר בצילום נפרד?

אציין בנוסף שנוגדי דלקת עוזרים לי חלק מהזמן ושהכאבים בהחלט חזקים יותר בבוקר ולאחר מנוחות ארוכות, כאשר בהליכה יש הקלה זמנית בהם, מה שלמיטב הבנתי מאפיין חלקית את המחלה - ובהעדר ממצא וכיוון אחר, גורם לי לחתור לשם, שכן אני סובל מכאבים חזקים 24/7 מזה למעלה משנה, ובהיותי בן 29 הדבר מכביד עליי מאד.

תודה רבה
    אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/11/2017

יש קריטריונים לאבחנה של דלקת בעמ"ש (AS)- אם B27 שלילי, מדדי דלקת תקינים וMRI של מפרקי סאקרואיליאק אינו מדגים דלקת- אזי לא ניתן לקבוע שיש דלקת פעילה והטיפול אמור להינתן במסגרת אורטופדית/מרפאת כאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו