פולימיאלגיה. העלאת מינון הפרדניזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פולימיאלגיה. העלאת מינון הפרדניזון
    יהודית
    15/01/2018

שלום רב. אני בת 68. יש לי פולימיאלגיה כבר שנה וחצי אבל הגדירו לי את הדיאגנוזה רק לפני חצי שנה.אני מקבלת פרדניזון כבר חצי שנה. התחלתי מ20 מג. ויורדתי ל 9. אחרי שבוע של מינון האחרון התחילו לי כואבים בצוור והכתף. הרופא שלי אמר שאני צריכה לחשוב את עצמי ובמידה ומתחילים את הכואבים שוב לעלות את המינון. השאלה שלי תוך כמה זמן להמשיך לקבל את המינון החוזר וכמו כן איך לבחון שמדובר על המחלה ולא על כואבים אחרים שלא כשורים. למשל יש לי קרע בכתף הישמול ויכול להיות שזאת הסיבה לכואבי הצוור. יש לי הרבה תופעות לוואי ואני לא רוצה סטם להגדיל את כמות הסטרוידים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    16/01/2018

שאלתך מצוינת.
    ההבחנה בין התלקחות לבין בעיות אחרות (אורטופדיות, למשל) נשענת, בין היתר, על מדדי דלקת במעבדה וגם על אופי התלונות- למשל, אם יש תגובה טובה לעליה במינון פרדניזון אזי הכאב קרוב לוודאי ראומטולוגי ולא אורטופדי.
    במידה ומשוכנעים שמדובר בהתלקחות דלקת מפרקים, צריך לחשוב על כמה דברים:
    1- האם אכן האבחנה הראשונית נכונה
    2- האם יש מקום לברור נוסף
    3- האם יש מקום לשקול שינוי טיפול לתרופה שאינה סטרואיד. בדר"כ בפולימיאלגיה ראומטיקה הטיפול בפרדניזון נמשך כשנה.
    בריאות והצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולימיאלגיה. מינון התרופה.

יהודית
    16/01/2018

תודה רבה לתגובתך המהירה. רק שאלה אחד: במידה ומדובר על כואבים הראומטולוגים ולא דלקתיים אחרי כמה ימים מגיעה שיפור בכואבים בעליית מינון? וכמה זמן לקבל את המינון המוגדל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    16/01/2018

התגובה לעליה במינון הפרדניזון אמורה להיות מהירה- תוך יום או יומיים מהשינוי.
    לזכור שהיעדר תגובה יכול להיות גם בגלל עליה לא מספקת במינון.
    הרופא המטפל אמור לדעת באיזה מינון לשנות ולאיזו תגובה לצפות. לא משהו מוחלט שאפשר לענות בפורום.
    במידה ויש תגובה קלינית טובה, הירידה המחודשת במינון נעשית בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו