שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לימור
    24/06/2010

שלום!
    אני בת 52 בריאה בד"כ. ב-4 שנים אחרונות סובלת מאנמיה קלה, לימפואדנופטיה צווארי, crp בסביבות 30 ו-esr בסביבות 50. (כל זה כאמור מזה כ-4 שנים ללא אבחון הסיבה).
    בחדשיים אחרונים, עקב תלונות על נפיחות וכאבים באצבעות הידיים בעיקר בבוקר, חולשה עייפות ותחושה כללית ירודה בוצעו הבדיקות להלן:
    crp - 81
    esr - 56
    proteint total - 7.7
    albumin - 4.2
    alk phosphatase - 74
    rf - 9.810000 (הערך הגבוה 15)
    dna ab - >1
    antnuclear ab - negativ
    glbulin beta 1 - 6.6
    gl0bulin beta 2 - 7.9
    fereten - 10
    הופנתי לראומטולוג אבל התור עוד רחוק.
    האם יש סיכוי גבוה שאני סובלת מדלקת מפרקים שגרונית?
    האם לאור הנתונים זה דחוף?
    האם בד"כ הממצאים בדם קיימים מס' שנים ורק אח"כ מופיעים הכאבים (או המחלה)?
    אודה לך מאוד מאוד אם תוכלי לענות על שלושת שאלותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים

ד''ר מרב לידר
    24/06/2010

לימור שלום,
    התלונות מהן את סובלת כעת מרמזות על מחלת מפרקים דלקתית שלא ניתן לקבוע על סמך בדיקות הדם מה טיבה. עם זאת, הממצאים הקיימים בשנים האחרונות - הגדלת בלוטות לימפה, אנמיה ומדדי דלקת מוחשים - דורשים בירור נוסף, אותו, אני מקווה, כבר עברת אצל המטולוג. כאבי מפרקים עשוים לעיתים להיות ביטוי לבעיה המטולוגית ראשונית.
    rheumatoid factor ו- anti nuclear factor חיוביים (שאצלך, אגב, שליליים) לעיתים מרמזים כי האדם יפתח מחלת מפרקים בהמשך חייו. נוגדנים אלה עשוים להיות חיוביים שנים רבות לפני הופעת המחלה. מאידך, לא כל אדם עם נוגדנים חיוביים יפתח מחלה והעדר נוגדנים אינו מבטיח אי קיום מחלת מפרקים.
    רצוי לתאם תור לראומטולוג ולהמטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו