כאבי פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי פרקים
    ק
    07/07/2010

שלום ד"ר,

לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בכפות הרגליים,במיוחד בכף רגל שמאל אשר אובחן כדלקת בגיד הפרוניאלי.
    בהמשך (כשבועיים לאחר מכן) התחילו לי כאבים באזורים נוספים בגוף...בעיקר בגב,כפות ידיים,אצבעות,מרפקים וברך.לפעמים אני מרגיש ששורף לי באיזור הכפות ידיים.
    הופניתי לראומטולוגית אשר שלחה אותי לבדיקות דם וצילומי רנטגן. צילום רנטגן חזה הראה צל בגודל של 3 ס"מ.
    הופניתי ל CT חזה אשר הראה בלוטות לימפה מוגדלות ותסנין ריאתי.
    הופניתי לרופא ריאות,הרופאים חושדים כי מדובר בסרקואידוזיס ולכן הוחלט שאתחיל לקבל טיפול בסטרואידים.
    במקביל,בוצעה בדיקת ברונכוסקופיה (עדיין ממתין לתשובות).
    שאלותיי הן:
    1.כיצד ניתן לקבוע כי מדובר בסרקואידוזיס? האם יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים שגרונית? ברצוני לציין שהערכים שהתקבלו בבדיקת ACE היו תקינים.
    האם ישנם הבדלים בסימפטומים בין סרקואידוזיס לדלקת פרקים שגרונית?
    2.אני אמור לקבל סטרואידים (פרדניזון) במינון של 30 מ"ג (הרופא רשם כדור וחצי של 20 מ"ג). האם ניתן לקחת כדור אחד של 20 מ"ג ו- 2 כדורים נוספים של 5 מ"ג (זאת על מנת להמנע מלחתוך את הכדור).

תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים

הוספת תגובה

• סרקוידוזיס

ד''ר מרב לידר
    07/07/2010

האבחנה של סרקוידוזיס מתבססת על התמונה הקלינית, שבהחלט עשוי להתאים על סמך תיאורך, הממצאים בצילום ובבדיקת סי טי חזה, תפקודי הריאה ובעיקר - ממצאי ביופסיה אופיניים. אני מניחה שעברת בדיקת ברונכוסקופיה עם ביופסיה. רמת ACE תקינה אינה שוללת סרקוידוזיס, לו היתה חיובית זה היה תומך באבחנה.
    המעורבות הריאתית אינה אופינית לדלקת מפרקים שגרונית.
    כפי שהוצע לך, הסטרואידים הם עיקר הטיפול, אין שום בעיה לטל כדור של 20 מג בתוספת שני כדורים של חמישה מג במקום לחצות כדור שני של עשרים ולטל מחציתו - העיקר הסכום... בריאות שלימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

ק
    07/07/2010

תודה רבה ד"ר...
    אני אודה לך אם תוכלי לענות לי על שאלה נוספת.
    הורדתי מינון של הפרדניזון מ- 40 מ"ג ל- 30 מ"ג (טופלתי ב- 40 מ"ג כשבועיים).
    בזמן הטיפול ב- 40 מ"ג כמעט ולא הרגשתי כלל את הכאבים בפרקים ואילו לאחר ההורדה ל- 30 מ"ג הכאבים בפרקים התחילו לחזור (לא ברמה של לפני נטילת הסטרואידים כמובן).
    האם יש צורך לדעתך לעלות חזרה את המינון של הסטרואידים...
    שוב תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו