שאלה לגבי fms

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי fms
    שרון
    15/07/2010

שלום רב ומזל טוב לפתיחת הפורום החדש.

האם יענו כאן שאלות בנושא פיברומיאלגיה?

במידה וכן, מצ"ב שאלתי
    רציתי לברר האם מוכר בעולם הרפואה בהקשר של פיברומיאלגיה הנושא של אימון האמיגדלה בשיטת גופטה. ובמידה וכן - האם יש לה בכלל סימוכין מדעיים כלשהם? או שמדובר בעניין פרסומי פרופר? אם ידועים לך על כך כך יותר פרטים אשמח מאוד לשמוע, וגם להבין מה חושב הממסד הרפואי על השיטה הזו. נתקלתי בה לאחרונה, ואני לא יודעת אם להתייחס אליה כ"עוד טרנד", או כשיטה שמחקרית היא מוכחת, וכו'... משהו רציני, או משהו לא מקובל...?
    על פניו בקריאת חומר שקבלתי עליה, היא מסקרנת, אך לא ברור לי כמה היא מבוססת ורצינית.
    מנסה להבין "מי נגד מי"
    תודה רבה!
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי fms

הוספת תגובה

• אימון אמיגדלה בשיטת גופטה

ד''ר מרב לידר
    18/07/2010

למען האמת גם אני לא שמעתי על השיטה. איני מכירה את הסימוכין המדעיים שלה, אם קיימים בכלל. ברור כי קיימת דחיפה שיווקית בולטת. הפניתי את שאלתך גם לד"ר קובי אבלין, מנהל מרפאת הפיברומיילגיה במכון הראומטולוגי באיכילוב, וגם הוא מדווח כי מעבר לקשר המוכח בין האמיגדלה לבין פיברומיילגיה, אין לו נסיון עם השיטה ואינו מכיר מטופלות שניסו אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

שרון
    18/07/2010

ועל הבירורים מול ד"ר אבלין
    :)

זה עוזר מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו