מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש חשד למחלות קולגן?????לינוי13/08/2010
שלום רב!!! שמי לינוי אני בת 19 לפני כארבע חודשיים אני הובחנתי כבעלת תסמונת "ריינו" והמשכתי לבדיקות להבחנה למחלות כגון לופוס דלקת שוגרנית וטרשת רקמות... בעקבות המלצה נוירולוג וזאת מחשש גם לפגיעה עצבית.... כל הבדיקות יצאו שליליות:
בדיקות נוירווגיות כגון E.M.G , NCV תקינות.
בדיקות ראומוטולוגיות:
ANA שלילי ANTI DNA שלילי DRVV LUPUS שלילי ס"ד וביוכימיה תקינים,בלוטת תריס תקינה הפטיטוס HCV שלילי הפטיטוס A IGM שלילי צהבת שלילי FR תקין ESR תקין B12 תקין ACL תקין LAC ואלקטרופוזה תקין... ספירת דם כללית תקינה, C3 נמוך 9-19 (4.3) מצבי בחודשים הראשונים החמיר: כאבי מפרקים, כאב גם עליון בחגורת הכתפים והתנפחות ידיים ושכמות... חולשת זרועות שנויי צבע האצבעות (ריינו) ללבן- כחול-אדום... נימולים ללא חום פריחות יובש בפה או בעיניים, לאחר מכן הייתה הפוגה מצבי השתפר, נפגשתי עם ראומוטולגיתהבדיקה הגופנית הייתה תקינה... היא נתנה לי עוד כמה בדיקות לעשות כדי להשלים מעט ברורים... מזה שבוע חזר לי התנפחות אצבעות הידיים והרגלים וקשיון בוקר... חוץ מזה שזה מעצבן מצבי הבראותי טוב... לשאלתי האם יכול להיות שתהיה הפוגה במחלה אוטואימונית? יכול להיות שבדיקות שיצאו שליליות יחזרו חיובית? יש לקחת את התסמינים שעכשיו כחשד? אני די בטוחה שזה לא וירוס או חיידק בגלל חוסר ממצאים קלינים כמו חום וספירת דם תקינה.... מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת ריינו ומחלות קולגן
ד''ר מרב לידר25/08/2010תופעת ריינו הינה שכיחה ומתוארת בעד 15% מהאוכלוסיה הכללית. בחלק קטן מהמקרים היא מהווה ביטוי ראשון של מחלת קולגן שלעיתים תתפתח רק כעבור 10 שנים או יותר.
התופעות שאת מתארת כעת מעלות חשד למחלת קולגן ולכן חשוב שתמשיכי המעקב.
אם לא נעשתה עד עתה בדיקה קפילרוסקופית (הסתכלות במיקרוסקופ על כלי הדם שסביב ציפורני הידיים) - כדאי לעשותה. לעיתים גם שם רואים שינוים ראשונים המכוונים למחלת קולגן.
כמו כן מקובל להשלים אקו לב בשאלה של יתר לחץ דם ריאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)