כאב ברגל, שריפה ובשר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ברגל, שריפה ובשר?
    שירה32
    15/09/2010

שלום

אני בת 32אדם בריא בדרך כלל.
    כבר כמה חודשים יש לי כאב חזק (בעיקר בבקרים) בכף הרגל באזורים מסויימים (של מפרקי האצבעות , בעיקר ,4,5 הכוונה למפרקים שנכנסים לתוך כף הרגל). הרופאים לא מצאו דבר ואינם יודעים ממה זה נובע. בנוסף היו לי מעין תקופות של ימים שהייתה לי תחושת שריפה בגב, בכפות רגליים וידיים ובמתן שתן. זה היה ממש מציק וחזק. גם כאן הרופאים לא מצאו דבר.

לפני שבועיים נסעתי לחו"ל ומטעמי כשרות נמנעתי מלאכול בשר. כל הכאבים נעלמו. חשבתי שזה קשור אולי למזג אוויר או לחות באזור ששהיתי בו. או שפשוט הבראתי מהויטמינים החדשים שהתחלתי לקחת. ואז... חזרתי לארץ ואכלתי מלא בשר כי התחשק לי נורא. ויומיים אחרי שחזרתי הכאב ברגל חזר. היום אכלתי כבד. ועכשיו חזרו לי בנוסף לכאב ברגל גם תחושות השריפה בשתי כפות הרגליים. מזמן לא חשתי את השריפה הזו ומזמן גם לא אכלתי כבד..

שאלתי בפורום אלרגיות האם יכול להיות שהבעיות שלי נובעות מאלרגיה כלשהי למשהו בכבד או בבשר, והפנו אותי לפה. אשמח אם תוכל לעזור ולכוון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברגל, שריפה ובשר?

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים הקשורים באכילת בשר

ד''ר מרב לידר
    16/09/2010

הקשר היחיד הברור לגבי אכילת בשר ואיברים פנימיים (דגוגמאת כבד) לבין דלקת מפרקים הוא כי אכילה שכזו עלולה לעורר התקף של שגדון. התקף כזה בא לידי ביטוי בכאב פתאומי עז, לרב באחת מכפות הרגליים, לרב באיזור הבוהן הגדולה בכף הרגל, מלווה אודם וחום מקומיים. במקרים ממושכים/לא מטופלים - תתכן תמונה יותר כרונית. את מציגה עצמך כבחורה בריאה כך שהסבירות שחומצת השתנן, השוקעת במפרקים ומעוררת התקף שגדון, גבוהה בדמך - נמוכה. ואז, יש לחפש סיבות נוירולוגיות לתחושת השריפה.
    למען הסר ספק בקשי מרופא המשפחה בדיקות שגרה כולל רמת חומצה אורית (=חומצת שתנן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא כבר נתן לי בדיקת דם

שירה32
    16/09/2010

הוא נתן לי לפני כמה שבועות ולא עשיתי אותה אז, זה היה לפני שהבחנתי בקשר לאכילת בשר בעיניי.

שלשום עשיתי את הבדיקות והתקבלו כבר חלק מהתוצאות. ממה שזכור לי , לא היה בהפניה חומצת שתנן (uric asid) אלא רק (orea (B ובבדיקה זו יצא לי נורמלי-28.

האם שתי בדיקות אלו מאד שונות? כלומר , האם יש טעם לבקש מהרופא בדיקה של חומצת שתנן? או שהבדיקה השניה היא גם בסדר ומעידה במידת מה על מה שאת ביקשת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• uric acid

ד''ר מרב לידר
    25/09/2010

יש שוני מהותי בין uric acid לבין urea בדם. בקשי מהרופא בדיקה של uric acid

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו