מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה ד"ר לידר.לגבי בכצ'ט עלי לציין.גלי12/11/2010
שלום ותודה על תשובתך.לגבי הפרטים ששאלת אותי: היה לי בעיית קרישיות יתר בעבר.מצאו לי בבירור הראשוני שקרה לי המקרה.אבל הבנתי שזה לא היה משמעותי כול כך האם לחזור על זה? מוצאי הוא מרוקאית. אפטות בפה היו לי הרבה פעמים בפה. כמה פעמים עם מוגלה. רק שקשה לי לדעת האם ביגלל בעיות שיש לי בשיניים כבר הרבה זמן אוו בגלל מחלת הבכצ'ט? כיבים באיבר המין. אני זוכרת פעם אחת תיפרחת בעור. אני זוכרת בספטמבר שנה שעברה. בשוקיים הפנימיים ברגלים מין גרד מעצבן עים תפרחת אדומה מאוד וכואבת ואפילו נפוחה. כמעיין עקיצה. דיקור עשו לי ב2007. שהיה תקין לא יודעת אם בדקו למחלה זו אבל יצא תקין. מעקב המייר מוח.מראה את אותם נתונים מפעם שעברה. הייתי בבירור לטרשת- נפוצה. כבר שנתיים ללא אבחנה. רק עכשיו ליפני חודשים נישלחתי על ידי הניאורולוגית. לפרופסור: אלדד בין- שיטרית. מהדסה עין כרם. שלאור הנתונים והגן שנימצא אצלי. ייתכן ומדובר בניאורובכצ'ט. ואני עדיין לא רגועה ופוחדת לקבל טיפול.כי אני לא יודעת אים האבחנה חד משמעית. אני נורא חוששת .הראומוטולוג כתב בתשובתו: השילוב של אפטות בפה. אפטות בגניטליה ונוכחות HLA-B5 מאוד סוגסטיביים למחלת בכצ'ט ומטים את הכף לאבחנה זו יותר מאשר לטרשת-נפוצה. עם זאת אין כרגע עדות לפעילות סיסטמית של המחלה באשר ממדי הדלקת תקינים לחלוטין וקלינית אין עדות לאפטות או מעורבות עורית,מפרקית או וסקולרית. עם זאות התלונות הנ"ל בעלות הגוון הנוירולוגי עלולות להיות הביטוי היחיד לפעילות המחלה-מה שמכונה "נוירובחצ'ט" ואז עולה שאלה לגבי ההצדקה לטיפול. בהקשר זה נראה לי כי קיימת חשיבות עליונה להערכה נוירולוגית עם רוויזיה של המייר. על בסיס שני נתונים אלה יש לשקול הצורך בטיפול שאם לא כן מבחינת הביטויים ה"חוץ מוחיים" כרגע אין הוראה לטיפול בסטרואידים או בתרופות ציטוטוקסיות אך יש הצדקה לטיפול בקולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום. טיפול זה אמור לסייע בהפחתת האפטות בפה ובגניטליה.מצטערת על המלל הרב. אבל הייתי חייבת כדי להסביר ביותר פרטים אשמח אם תכתבי לי מה דעתך. כי אני כבר מבולבלת מאוד. ואני עומדת ליפני מייר נוסף לפני התחלת טיפול תודה לך. ושבת- שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ד"ר לידר.לגבי בכצ'ט עלי לציין. - תגובה
ד''ר מרב לידר12/11/2010ראשית, את נמצאית בידיים טובות מאד וההמלצה לעשות הערכה נוירולוגית מקיפה היא לב העניין. ההחלטה אם לטפל או לא תהיה מבוססת על היקף וחומרת הממצאים במרי, הדינמיקה בין הבדיקות השונות - כלומר אם יתווספו נגעים נוספים, ואם לא יהיה הסבר אחר מספק לממצאים. אני מניחה שהנוירולוגים ימליצו גם על דיקור מותני חוזר שיכול להעיד על מחלה פעילה. קולכיצין היא תרופה בטוחה מאד שמקובל לתת בבכצט על מנת להקל על האפטות. אין לה השפעה על הממצאים המוחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הפסקת שיווק התרופה אתופן דחוף
שלום לך אשמח לתשובה בהקדם
כאבים במפרק הירך השמאלי בת 63
תוצאות anti ccp וrf- בת 35
פיענוח mri גפה תחתונה - חולת קרוהן
דלקת מפרקים וקורונה- בת 70
קבלת חיסון לקורונה כשיש דלקת מפרקים
RVO בעין ואבחון אפשרי של בכצ`ט
לאיזה רופא כדאי לפנות ואיזה בדיקות לבקש?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)