מחלה ראומטית חמורה אנקילוזנג ספונדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה ראומטית חמורה אנקילוזנג ספונדל
    עבד
    12/11/2010

שלום לדר" מירב אני נכה עם 100% אי כושר ו 88% נכות רפואית ו 50%שירותים מיוחדים אני מזה 9 שנים לוקה במחלה ראומטית חמורה שנקראת אנקילוזינג ספונדילטיס אני מטופל באנברל 2 זריקות כל שבוע ואת האמת ללא שום הטבה במצבי הבריאותי להפך מצבי הולך ונהיה יותר חמור מהמחלה עצמה אני מוגבל קשות שאלתי הראשונה האם ישנו תחליף לתרופה שאני נוטל שהוא יותר יעיל ושלפחות יקל עליי שאלתי השנייה עקב הגבלות קשות בירכיים הן רוטציות חיצוניות והן פנימיות לפי חוות דעתו של פרופסור טישלר הגשתי בקשה לגמלת ניידות האם אני זכאי כי אני מתהלך כפוף עם קיפוזיס ניכר ומתהלך למרחק עד 50 מטר מקסימום ובעזרת קביים מודה לך מקרב לב דר" אם תתני לי תשובה מפורטת למרות שאני יודע שליקויי הניידות אינם מעוגנים ורשימת הליקויים סגורה לגבי חולים ראומטים ולמרות שהראומטולוגים הם שצריכים ללחם למעננו אנו החולים הראומטים בזכויותינו בגמלת הניידות בהוקרה ממני עבד בדווי ....כפר קאסם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחלה ראומטית חמורה אנקילוזנג ספונדל - תגובה

ד''ר מרב לידר
    14/11/2010

ישן שתי תרופות נוספות השייכות לקבוצת בולמי ה- TNF שניתן לתת לחולי אנקילוזינג ספונדיליטיס, פרט לאנברל. מדובר ברמיקייד ובהומירה. דבר עם הראומטולוג שלך לגבי היתרונות והחסרונות של כל אחת ואם יש טעם להחליף הטיפול במצבך.
    לגבי ניידות, אם ההנחה תהיה שאינך מסוגל ללכת יותר מ- 50 מטרים בגלל מפרקי הגפיים התחתונות אני מניחה שיכירו בכך. בועדות יושב ראומטולוג מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו