דלקת מפרקים לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים לאחר לידה
    יובל כ
    30/01/2011

שלום רב בת 31 לפני כחצי שנה לאחר לידה ראשונה בקיסרי החלו כאבי פרקים בידיים ובקרסוליים בא לידי ביטוי בעיקר באצבעות ידיים ישנו קשיון בוקר שנעלם לאחר כמה דקות (בגדול) מדדי ה ESR CRP ו RF חזרו גבוהים במעט מהנורמה
    הייום ה RF הינו 25 כאשר טווח הנורמה הינו 0-15
    CRP הינו 0.54 כאשר הטווח הינו 0-0.50 (לפני חודש היה 0.75 )
    אני לא נוטלת תרופות עדיין (שום תרופה) הוחלט להמתין במתן טיפול עד אשר יהיה איזון הורמונלי לאחר הלידה ובסיום ההנקה היום אני כבר כשבעה חודשים לאחר לידה ולא מניקה כבר חודשיים
    נגיע לשאלות :
    1.האם דלקת מפרקים הינה מחלה התקפית והאים מדדי הדלקת בדם משתנים ללא סיבה וגם הכאבים ?!
    2. האם המחלה מושפעת מהווסת החודשי ?
    3. האם ישנו קשר לאנמיה מאוד קשה בדם ?
    4.הגיוני שלא מגיעים לאבחנה מדוייקת הרי שבדיקות הדם שלי והתסמינים הקלינים (קשיון בוקר ומעט נפיחות באצבעות הידיים ) מעידים לצערי על דלקת מפרקים
    5. האם רצוי לנסות להרות שוב לפני שמתחילים בטיפול ?
    לבסוף בהנחה וכל הבדיקות מובילות לכך שיש לי דלקת מפרקים לא עדיף להתחיל טיפול אגרסיבי בכדי למנוע שינויים במפרקים ? אני חושבת שאני מאבדת זמן יקר ...
    סליחה על אורך השאלה אני פשוט אבודה ולא מבינה !
    תודה מראש יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים לאחר לידה

הוספת תגובה

• למה דילגתם עליי ?

יובל כ
    01/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים לאחר לידה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    03/02/2011

התיאור הקליני שנתת ובהתחשב בכך שראומטולוג החליט להמתין עם התחלת טיפול תרופתי מעיד, ככל הנראה, כי אין בטחון כי אכן הינך סובלת מדלקת ממשית במפרקים (ארטריטיס) ולא כאבי מפרקים בלבד (ארטרלגיה).
    דלקת מפרקים עשויה להיות התקפית אך פעמים רבות היא "גלית", כלומר יש עליות וירידות בעוצמת הכאבים והממצאים הקליניים מבלי שאנו מוצאים סיבה נראית לעין. יתכן ומדובר בהשפעות הורמונאליות של המחזור החודשי, מצב זיהומי נלווה, מתח נפשי, אנמיה קשה שמחמירה את הכאבים ועוד - בכך יש תשובה לחלק משאלותיך הנוספות.
    אם יוחלט לתת לך טיפול קיימות תרופות שניתן לתת בבטחון במהלך הריון.
    השיקול להרות או לא במצב שאת מתארת לא צריך להיות מושפע מהמפרקים אלא מהחלטות אישיות-משפחתיות הקשורות בתכנון המשפחה.
    לגבי התחלת טיפול אגרסיבי ואבדן זמן יקר. ובכן. במחלה קשה ואגרסיבית, את צודקת. הגישה היום היא לטפל מהר ובאגרסיביות. אך במחלה כשלך, הנזק האפשרי שבטיפול אגרסיבי עשוי להיות רב על התועלת. כפי שאני מבינה יש לבטים אם בכלל לטפל בך. ֿליתר בטחון את יכולה לפנות לחוות דעת נוספת, אם שניים יאמרו שניתן להמתין - תהיי רגועה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו