סאקרו -איליאיטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סאקרו -איליאיטיס
    אבירם עמר
    07/02/2011

לאחר כאבים של שנתיים באיזור הישבן איבחנו לי סוף סוף שיש לי סאקרו -איליאיטיס וזאת אחרי בדיקת mri שעשיתי למפרק הירך. מה הטיפול שאני צריך לעשות והאם יש לזה מענה ברפואה המודרנית? האם אוכל להתעמל ולרוץ חופשי עם הזמן? האם זה גנטי ואני יכול להעביר את זה לילדיי? מחכה ממש לתשובה תודה אבירם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סאקרו -איליאיטיס

הוספת תגובה

• סאקרו -איליאיטיס - תגובה

ד''ר מרב לידר
    08/02/2011

סקרואילאיטיס עשויה להיות מבודדת או להיות חלק מדלקת מפרקים רחבה יותר הנקראת "ספונדילוארטרופתיה". לעיתים הכאבים מתחילים במפרק הסקרואיליאקלי ורק כעבור מספר חודשים או אפילו שנים יופיעו כאבים במפרקים נוספים. כמו כן, ישנו קשר בין מעורבות דלקתית של מפרק זה לבין מחלת עור בשם פסוריאזיס, מחלת מעי דלקתית ועוד. ברגע שמאבחנים סקרואילאיטיס יש לעשות הערכה מקיפה, כולל מדדים גנטיים שונים. אז ניתן יהיה לקבוע מהו הטיפול הנכון עבורך (הזרקה מקומית, טיפול אנטי-דלקתי סיסטמי בכדורים או בזריקות) וגם לתת הערכה גסה של הסיכון המשפחתי. בגדול ניתן לומר שהשכיחות גבוהה יותר במשפחות אך היא רחוקה מלהיות 100%.
    עם טיפול טוב ומעט מזל לא תפתח מגבלה משמעותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו