כאבי תופת באגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי תופת באגן
    ניר
    24/03/2011

אני בן 45 מזה 3 חודשים אני סובל מכאבים עזים בעצמות האגן גם בצד השמאלי וגם בצד הימני . כאבים שמתגברים בלילה ולא מאפשרים לי לישון יותר משעתיים . בנוסף לכאבים באגן אני סובל גם מכאבים בירכיים הקדמיות, כאב בעצם בסוף הישבן , כאב בקרסול האחורי ,סחרחורות , חוסר יציבות, יובש ודלקות בעינייים , פצעים לעיתים בפה .קשה ביותר לקום מהמיטה וגם כשאני כבר קם – הגב כפוף קצת עד שאני מתיישר. תחושה של קשיון בגב כל היום ולאחר ישיבה רצופה הכאב מתגבר וגם קשה ליישר את הגב .קשה להכניס רגל שמאל לרכב שאני יושב ברכב זה מלווה בקושי רב ובכאב חזק בעצם העליונה באגן . בישיבה במהלך היום כאב שורף בעצמות הכסל . קשה להכניס אויר . לא מצליח לעשות ספורט מזה 4 חודשים . עייפות רבה אין אנרגיה בכלל .סובל מאוד כבר לא יכול לעמוד על הרגלים מתשישות ועייפות . טופלתי בכדורי ארקוקסיה, אתופן, איבופן, נקסין ובזריקות וולטרן - ללא שום הטבה .
    עקב התסמינים שציינתי נשלחתי למיפוי עצמות , סיטי אגן , MRI של הסקרום - כל הבדיקות ללא ממצאים למעט סימני של בלט דיסק (בעייה שאני סובל ומודע לה קרוב ל 15 שנים ). בנוסף ביצעתי מלא בדיקות של גסטרו שכולן תקינות . מצורף גם קובץ של בדיקות דם שנשלחתי על ידי ראומטולוגית של הקופה שלדעתה אני כנראה סובל מדלקת פרקים כלשהיא ולכן שלחה אותי לבדיקות הדם שיצאו תקינות כולן למעט ASCA Ig=38) ו ASCA IgG =20.4 וחוסר בקל בוטימין D

בהתייעצות שהייתי אצל פרופסור אורי אלקיים , מומחית לראומטולגיה היא טוענת שלפי הצילומים והבדיקות דם היא שוללת מכל וכל דלקת כלשהיא בפרקים ולדעתה אין אני סובל מדלקת חוליות מקשחת ושלחה אותי לסיטי עמוד שידרה מותני ולהלן התוצאות של הבדיקה : בסריקת חוליות D12 עד L3 הכל תקין

בסריקת L4-5 : זיזים בולטים משולי גוף חולייה L4 מימין מלווים בקע צדדי - ימני גדול של הדיסקית עם דחיקת מוצא העצב הימני .

בסריקת L5-S1 : מודגמים שינויים ניוונים עם היפרטרופיה פצטרית קלה וזיזים בשולי גופי החוליות . הדיסקית הבינחולייתית מנוונת עם תופעת ואקום .מודגם בלט אנולרי היקפי ניכר בעיקר מאחור עם לחץ על שורש העצב השמאליולחץ ניכר על שורש העצב הימני הנראה דחוק לאחור .הזיזים והדיסק משיקים למוצא העצב השמאלי

אני לא יודע מה לעשות ובינתיים אני סובל מאוד ואין מזור לסבלי . שאלותי :
    1 . האם אפשר באופן מוחלט לשלול את ההנחה שאני סובל מאנקילודינג ספונדיליטיס למרות שהכאבים והתסמינים מהם אני סובל הם אופיינים למחלה או לשלול כל מחלה אוטיאומנית אחרת
    2 . באיזה מחלה אחרת יש אותם תסמינים כמו שציינתי
    3 . האם טיפול כירופרקט יעזור
    4 . האם תוצאות הבדיקות המצורפות שוללות לחלוטין מחלת פרקים כלשהיא
    5 . לפי הפרופ' לראמוטלגיה אחרי שראתה את כל בדיקות הדם שצרפתי ואת כל הבדיקות שיצאו תקינות היא שוללת דלקת מפרקים ואילו רופאה ראומטולגית מאבחנת דלקת בSIJ
    מה נכון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי תופת באגן

הוספת תגובה

• כאבי תופת באגן - תגובה

ד''ר מרב לידר
    25/03/2011

הכאבים אותם אתה מתאר מכוונים למחלה דלקתית אך נבדקת על ידי ראומטולוגית בכירה ומנוסה וככל הנראה השילוב של בדיקת הגוף, ההדמיה והסיפור לא הסתכם באנקילוזינג ספונדיליטיס.
    הממצא של לחץ על העצב ב- סי טי מחייב התרשמות של מומחה עמוד שדרה.
    יתכן וכאביך בכל זאת נובעים מבעיה מכאנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו