אנברל שמפסיק ?? להיות אפקטיבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנברל שמפסיק ?? להיות אפקטיבי
    נתי
    28/03/2011

שלום ד"ר.
    אני מטופל מזה שנתיים וחצי באנברל בלבד ל-RA בהצלחה רבה מאד. ללא ת.ל. והבדיקות וההרגשה הרפואית הכל פשוט מצוין.
    לאחרונה, בהתייעצות עם הראומטולוג שלי החלתנו לנסות לרווח את הטיפול מ-50 מ"ג פעם בשבוע לפעם ב-10 ימים. בהתחלה הרגשתי כבר ביום ה-9 עשירי שהכאב מתחיל ואז באה הזריקה והכל חזר לקדמותו ככה 3 פעמים, בפעם הרביעית שמתי לב שהכאבים לא כ"כ חולפים, כאילו שהמחלה התעוררה ומסרבת להירדם שוב. הזרקתי שתי זריקות נוספות (50) בהפרש של 4 ימים אחת מהשניה על מנת למלא את ה"מאגר", ומאז אני מתכוון להמשיך כל שבוע. העניין שהכאבים לא כ"כ חולפים. מה דעתך? האם צריך לחכות עוד כמה שבועות? או אולי להתערב עם תוספת החלפת טיפול?
    אני מתחרט שניסיתי את הריווח בין הזריקות...

(למען הכנות אומר מילה לזכות הראומטולוג, הוא אמר לי שאם אתה רואה שזה לא מצליח אתה מיד חוזר לשגרה של פעם בשבוע , אבל אני התחכמתי וניסיתי לתת לזה עוד צ'אנס ועוד צ'אנס)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנברל שמפסיק ?? להיות אפקטיבי - תגובה

ד''ר ואלרי אלוש
    05/04/2011

שלום נתי,
    אנחנו יודיעם שכשמפסיקים טיפול ב RA (או מפחיתים אותו) הסיכוי להתלקחות מאד גבוה, מה שקרה לך. בנוסף, ידוע שהרבה פעמים, כשמחזירים את הטיפול , הוא לא תמיד יעיל מייד כמו שהיה לפני.
    אני מציעה שתמשיך באנברל במינון המקובל 50 מג בשבוע, ואולי אם יש כעת דלקת פעילה במפרקים, להוסיף לתקופה קצרה סטרואידים: פרדניזון בכדורים או זריקה חד פעמית של דיפרוספן בשריר על מנת לדכא את הדלקת ולתת זמן לאנברל.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו