תרומת ההתעמלות במים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת ההתעמלות במים?
    רוביק
    21/04/2013

שלום רב,
    האם התעמלות במים תורמת משהו למבוגרים שהתחילה אצלם אוסטיאופורוזיס? רוביק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרומת ההתעמלות במים?

הוספת תגובה

• עוד על התעמלות במים

אלי
    22/04/2013

מושי בוקר טוב,
    תודה על תשובתך. ואודה לך אם תכתבי לי היכן ניתן לקרוא את המאמר שפרסמת על התעמלות במים. ולשאלתך, אני גר בנורדיה, מתעמל במים אצל מדריכה בשם רותי טאובה, וקודם לכן אצל סמדר פלג. ויש לי שאלה נוספת: האם שחייה מועילה באופן כלשהו במקרה של אוסטיאופורוזיס? ואם כן, איזה מסגנונותיה עדיף בהקשר זה: חזה, חתירה או גב.
    יום נעים. אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך...

רוביק
    22/04/2013

ערב טוב,
    בהמשך לשאלתי הקודמת, ברצוני לשאול האם קיים מידע כלשהו (ואם כן, מהו) לגבי תרומת ההתעמלות במים לגברים (ולא רק נשים, אותן חקרת) שיש להם אוסטיאופניה או אוסטיאופורוזיס. אשמח לקבל תשובתך גם בעניין זה. ברכות. אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

רוביק
    24/04/2013

שלום רב,
    בהמשך לשאלותי מ-22.4 (עליהן, לצערי, טרם נעניתי), אבקש לדעת האם ניתורים בבריכה (לפני או אחרי שחייה) נחשבים כפעולות נגד התנגדות, ובתור שכאלה יעילים (בנוסף לאימונים אחרים) במניעת אוסטיאופורוזיס? אשמח לקבל תשובתך. אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך... - תגובה

מושי חרוש
    24/04/2013

לצערי לא ידועה לי שבדקו אצל גברים, כי לרוב הנשים הן יותר חשופות למחלה זו.
    בברכה
    מושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על התעמלות במים - תגובה

מושי חרוש
    24/04/2013

אלי שלום, המאמר פורסם אולי דרך גוגל ף על פי ההגדרה ששלחתי לך. שחיה זה מעולה לסבולת ליב ריאה, לאוסטיופורוזיס ההשפעה לא רלוונטית.
    רותי וסמדר הוכשרו על ידי, הן מדריכות שלי! הן יודעות את העבודה, תגיד להם את מה שאתה צריך הן יכבנו אותך! עדין אני ממליצה לעבוד במים ולאשלים גם ביבשה!
    בברכה
    מושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברים סותרים

רוביק
    25/04/2013

מושי שלום רב,
    בתשובתך מ-21.4 כתבת: "מים משפיעים על צפיפות העצם." אבל בתשובתך מ-24.4 כתבת, בניגוד לכך: "שחייה לאוסטיאופורוזיס (=ירידה בצפיפות העצם, כידוע) לא רלוונטית לאוסטיאופורוזיס"! נשאלת השאלה: איזו מין השפעה יש למים על צפיפות העצם, אם שחייה (המבוצעת, כידוע, רק במים) אינה רלוונטית למחלת צפיפות העצם? זה ממש לא ברור לי, ולא מסתדר לי עם ההיגיון. האם נפלה טעות בתשובותייך?
    יום נעים. אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

אלי
    04/05/2013

מושי שבוע טוב,
    לצערי טרם ענית על שאלתי מ-25.4. האם היא נפלה בין הכיסאות?
    כמו כן, עיינתי במאמרך המעניין, אבל לא ברור ממנו האם נבדק מצב צפיפות העצם (בקרב הנבדקות שהמאמר מתייחס אליהן) בתחילת המחקר, ואם כן, האם מצבן היה תקין מבחינת צפיפות העצם, או שמצבן היה אוסטיאופורוטי (או אוסטיאופניה), או שחלק מהן היו בריאות ואחרות לא. אבקש הבהרתך גם בעניין זה. בברכה, אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות - תגובה

מושי חרוש
    23/06/2013

רק עכשיו ראיתי את השאלה! מתנצלת מאוד אין לי מוסג איך פספסתי מקווה אלי שתראה את תשובתי
    כן כל משתתפי המחקר נבדקו לפני ואחרי. לא עבדתי עם נששים אוסטיאופורוטיות. אני אישית חושבת שאיתן צריך לעבוד באופן פרטני.המטרה שלי היתה להוכיח שבמים עם עבודה נכונה ניתן להשפיע על צפיפות העצם. והכן הצלחנו להוכיח שיש השפעה.
    מקווה שענעתי ואם לא אני פה!!! שוב סליחה על הפספוס. היכן ראית את המחקר שלי?
    בברכה
    מושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו