מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקסידול כמעט כל יום שכבר לא עוזר. מה לוקחים?ספיר07/06/2016
אני סובלת ממיגרנות מגיל קטן בדרכ בצד ימין של הראש מאחורי העין אני נוטלת אלטרול 10 מג וטופיטרים 25 מג (התחלתי רק לפני שבוע את הטופיטרים).. אני בת 22 ובחודשיים האחרונים אני נוטלת אקסידול יום כן יום לא או אפילו יום אחרי יום ברצף או פעמיים ביום (פעם זה היה פעם-פעמיים בשבוע). אני לא יודעת איך לצאת מהמעגל הזה של ככ הרבה כדורים אני גם לא יודעת איזה כדור אחר מותר לי לקחת עם הכדורי מניעה שאני נוטלת. הלכתי לנוירולוג הוא הביא לי סטרואידים אני מפחדת לקחת אותם כי יש לי דופק מהיר במילא מהכדורים ואני יודעת שזה יעשה לי רע. איזה כדור אחר אני יכולה לקחת למניעה במקום אקסידול? האם אתופן מותר?(אף פעם לא ניסיתי) שמעתי גם שאימיטרקס עוזר האם מותר לקחת? ובכלל מה אתה ממליץ לעשות? אף פעם לא הייתי במצב כזה אני ממש מודאגת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תקופת ניסיון טופיתרים
ספיר08/06/2016רציתי גם לשאול אם הטופיטרים מחליש את ההשפעה של הגלולות? כי בשבוע האחרון אני סובלת ממיגרנה שלא עוזבת לרגע וחשבתי שאולי זה הורמונלי.
ותוך כמה זמן הטופיטרים אמור להתחיל להשפיע? אני מעוניינת להפסיק את הנטילה אבל השאלה אם זה בסדר להפסיק אחרי שבוע בלבד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקסידול כמעט כל יום שכבר לא עוזר. מה לוקחים? - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן09/06/2016שלום לליאור
סיפורך מצד אחד מכיל פרטים רבים אך למרות זאת רב הנסתר על הנגלה....
מדוע נתן לך הנוירולוג סטרואידים? האם הוא חשב על מחלה סיסומית כמו פולימיאלגיה ראומטיקה שיכולה להסביר את כאבי הראש?
איזה כדורים נוספים נטלת למניעה?
האם נטלת חוסמי ביתא?
כצפוי מספר השאלות שעוד לא נענו בכדי לקבל החלטה מושכלת לגבי הטיפול במיגרנה שלך הן רבות. ועוד לא שאלנו על מצבך ההורמונאלי והנפשי שמפיע מאד על מיגרנות .
בברכה
וחג שמח
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ספיר10/06/2016הסטרואידים ניתנו לי על מנת לצאת ממעגל לקיחת האקסידול (כל 12 שעות אני לוקחת לפחות 2 כדורים) לכן קיבלתי כדורים ליומיים אבל טרם לקחתי אותם כי אני מפחדת מהתופעות.. אין משהו משמעותי שהשתנה במצבי הנפשי והמיגרנות אף פעם לא הופיעו לי בתדירות כל כך גבוהה ובעוצמה שכדורים כבר לא מועילים.
בנוסף האקסידול כבר לא עוזר רק מחליש את עוצמת הכאב לכמה שעות. האם יש כדור אחר שיכול לעזור לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ספיר10/06/2016אלו הכדורים היחידים שנטלתי למניעה. הלחץ דם שלי נמוך לכן לא נותנים לי סלואו דרלין..וחשוב לציין שעכשיו הפסקתי את נטילת הטופיטרים כי חשבתי שאולי יש קשר של זה להחמרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של ריזלט ואטופן יחד למיגרנהרונית ליבהבר07/06/2016
שלום רב,
אני בת 50. כבר מספר שנים סובלת ממגרנות שכנראה הן על רקע הורמונלי.
שבוע לפני המחזור ומידי פעם גם במהלכו אני מקבלת מיגרנה שעד עכשיו כלום לא עזר.
הנוירולוגית שלי הציעה לי לקחת ריזלט+אטופן יחד וזה אכן עוזר לאחר שעתיים.
קצת מלחיץ אותי לקחת כדורים כל כך חזקים. מצד שני הכאב בלתי נסבל.
מבקשת לדעת עד כמה חמור אם אני צריכה לקחת 4-5 פעמים בחודש ריזלט+אטופן?
ושאלה נוספת, גיליתי שיש ריזלט מסיס מתחת ללשון שאמור לעבוד מהר יותר, ניסיתי אותו לבד ללא אטופן ולא עזר. אם אני לוקחת בשילוב עם אטופן, מה עדיף? הרגיל או המסיס?
תודה רבה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ריזלט ואטופן יחד למיגרנה - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן09/06/2016שלום רב
במקרה שלך יתכן לאור סיפורך שהריזאלט הן המסיס והן הלא מסיס אינם עוזרים
לטיפול במיגרנה אלא דוקא האתופן . זה מכוון לכיוון מיגרנות ממקור מיופאציאלי.
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 25, מזה שש שנים סובלת ממיגרנות בלתי פוסקות שהורגות לי את החיים.נאילה06/06/2016
מקבלת התקף חזק פעמיים בשבוע, התקף שנמשך יומיים. מטופלת בטופמקס 100 מ״ג שני כדורים ביום. (בהצחלה העלים לגמרי את ההתקפים ואחר כך חזר, עדיין לוקחת,כנראה התמכרתי או משהו) לפני התקף לוקחת סומטרדקס לפעמים עוזר לפעמים לא (מינון 200,מאה שני כדורים) פלוס נירוסין או אופטלגין...
בכללי אני אדם מאושר רק שהמיגרנות הורסות לי את החיים.
עזרו לי! אנא מכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 25, מזה שש שנים סובלת ממיגרנות בלתי פוסקות שהורגות לי את החיים. - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן06/06/2016שלום לנאילה
כואב הלב. כל כך צעירה ועם כל כך הרבה סבל .
חוץ מהשתתפות בצער וללא כל פירוט של תולדות מחלתך , וביקוריך אצל רופאים
מה את מצפה שהפורום יעזור?
אך בכל זאת טיפ: לא בכל מצב הפתרון הינו כדורים .לעיתים עודף כדורים גורם לכאבי ראש בעצמו . את זקוקה להסתכלות כוללנית על מצבך ובדיקה גופנית מדוקדקת כולל רקמות רכות .
אשמח לעזור
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש והקאות לא פוסקות כבר שבועעדן04/06/2016
שלום,
כבר שבוע שלם שאני סובל מכאבי ראש בלתי פוסקים והקאה של רוב מה שאני אוכל.
הכאב התחיל בצורה שרק כשאני מוריד את הראש למטה הוא מופיע ועם הזמן החל באופן קבוע.
בבית חולים הילל יפה בדקו אותי, עשו לי CITI, בדיקות כלליות של הראש, בדיקות של סינוסיטיס, והכל יצא תקין.
לקחו לי בדיקות דם והכל תקין ב''ה.
מה אוכל לעשות? כבר שבוע שלם אני על זריקות משכחות כאב ושום דבר לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש והקאות לא פוסקות כבר שבוע - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן06/06/2016שלום לעדן
אכן כאבי ראש כשלעצמם כאשר הם בעצמה גבוהה גורמים להקאות
אם כי, במקרה כמו שלך חיבים לבדוק גורמים מקומיים וסיסטמיים לכאבי ראש והקאות.
במידה ונבדקת ע"י רופא ונשללו סיבות סיסטמיות לכאבי ראש והקאות ( כמו למשל יתר לחץ דם גבוה מאד) יש להתרכז במקורות כאב שמקורן ברקמות הרכות (שרירים גידים ובורסות) שלא ניתן לראותן בבדיקות ההדמיה .בהשורה הטובה היא שבמידה ונמצאה הסיבה , ניתן לפתור אותה .
אשמח לעזור
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בצד שמאל של הראש למעלה.אוראל27/05/2016
הי שלום ,
אני סובלת די הרבה מכאבי ראש.(זה כבר לא מרגש אותי)
לאחרונה יש לי כאביםמדי מוזרים פיתאום יש לי כאב בצד שמאל של הראש כאב חד מאוד שאני לא יכולה ליסבול אותו.הוא תוקף אותי לכמה שניות אבל ממש בלתי סביל.
הכאב בעיקר למעלה מכיון הרכה למעלה.
אשמח לתשובה מה יכול להיות הכאב הזה. והאם לקחת אותו רציני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בצד שמאל של הראש למעלה. - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן27/05/2016שלום רב
מה בבדיקה הגופנית?
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים בצד הימני של הראשיעל18/05/2016
שלום רב ,יש לי ליד אוזן ימין בצד הקדמי בין הלסת עליונה לתחתונה מין בליטה של העור ,לא נראת לעין אלה אם כן נוגעים בה ,וכשאנוגעים בה היא כואבת ומשדרת לי לאזור הימיני של הראש מלווה בכאבי ראש ,ורגישןת גם בזמן לעיסה וגם באוזניים ,שהלכתי לרופא נשפחה הוא נתן לי הפניה למיון ופגישה אם הניורולג האם יש בכך צורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש חזקים בצד הימני של הראש - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן23/05/2016שלום יעל
חשוב להבדיל בבדיקה הגופנית אם מדובר בשריר עצב או פרק שלכל אחד מהם יש טיפול שונה . ולכן הדבר החשוב ביותר הוא לחפש את הרופא שמבין את הבעיה וימצא את מקורה .הרגישות בזמן לעיסה מרמזת על מקור שרירי.
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללים של סיטי. אשמח לתגובה ממש חשוב לי..שרה18/05/2016
האם שעושים סיטי ראש יש חובה לשים כיסוי עופרת על שאר הגוף? האם הקרינה יכולה להגיע לחלקים אחרים בגוף לדוגמא לחזה?או שהקרינה היא ממוקדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללים של סיטי. אשמח לתגובה ממש חשוב לי.. - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן23/05/2016שלום רב
ממוקדת
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש- מקרה מיוחד- האם ידוע בספרות הרפואית?!תמר ב09/05/2016
שלום רב!
מגיל 30 אני סובלת מכאבי ראש וממיגרנות. היום אני בת 56. נוטלת אופטלגין ולהתקפי מיגרנה אימיטרקס. נוהגת שנים לצעוד בשעות הבקר כשבעה ק"מ. לפני כשנתיים בעקבות כאבי ראש בלתי פוסקים גיליתי בעיות לחץ דם והתחלתי בטיפול תרופתי- לוסרדקס. מאותו רגע לא הצלחתי לעסוק בספורט בבוקר, כי מיד עם תם הצעידה החלו כאבי ראש חזקים. יכולתי להתאמן רק בשעות אחה"צ. לפני כחודשיים קבלתי התקף של וורטיגו וקבלתי טיפול במשך כ-20 יום בתרופה בשם סטונרון. מהרגע שהתחלתי בנטילת התרופה יכולתי לצעוד בבוקר. היום אני כבר כשלושה שבועות ללא התרופה, ללא סחרחורות, קמה בבוקר רעננה והחשוב ביותר צועדת בבוקר וכאבי הראש נעלמו.
ספרתי את המקרה שלי לרופא המשפחה ולנירולוג - אף אחד לא שמע על התופעה.
אני שמחה לשתף את המקרה שלי כאן בפורום- אולי אוכל לעזור לאחרים.
אני סקרנית לדעת האם מקרה שכזה ידוע בספרות הרפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש- מקרה מיוחד- האם ידוע בספרות הרפואית?! - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן10/05/2016שלום רב לתמר
תמר איננה יחידה שהתרופה עזרה לה . מספר מקרים כבר מתועדים אצלי. , לתרופת הסטונארון יש שני אפקטים : היא תרופה אנטי היסטמינית וגם חוסמת תעלות סידו. כל המכיר את המנגנון שבו שריר ועצב גורם לכאב מכיר את חשיבות תעלות הסידן במנגנון הכאב .
ולכן לכל אלה המיגרנוטיים, או הסובלים מכאבי צואר וראש שווה לנסות תרופה זאת במינון שלוש פעמים ביום למשך שבוע
יתכן ויעזור .
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש כבר 3 חודשים עם הפסקה של שבועשרה09/05/2016
יש לי כאבי ראש כבר 3 חודשים בדרך כלל בצד שמאל למטה יש לי שיער ארוך וכשאני אוספת את השיער אני בקושי מרגישה וכשהשיער פזור הראש כואב ...יש לך איך להסביר תופעה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש כבר 3 חודשים עם הפסקה של שבוע - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן09/05/2016שלום לשרית
תופעה מענינת .
יתכן שבתשאול מפורט יותר ובבדיקה גופנית ניתן להתקרב לפתרון הבעיה .
יום מעולה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מיגרנה יכולה להתגלות באמצעות mriיחיאל05/05/2016
אני סובל ממיגרנה המאופיינת באוארה סחרחורות . תחושה של זרמים בראש .כאילו קסדה נמצאת לי על הראש.
mri וct ראש תקינים
האם מיגרנה יכולה להתגלות בבדיקות האלה .
מה רואים בסירקות כאשר יש מיגרנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מיגרנה יכולה להתגלות באמצעות mri - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן09/05/2016בבדיקות הדמיה אלה לא רואים שום ממצא פאתולוגי
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש צד ימין בבקשה תעזרו ליקרנית03/05/2016
שלום אני בת 32 לא לוקחת תרופות. בשלושה שבועות האחרונים יש לי כאב מעל העין..בהתחלה זה היה מעל 2 העיניים ואז אחרי שבוע רק מעל עין ימין ולפעמים מקרין לתוך העין..יורד גם לרקה הימנית ממש באזור העצם של הלחי העליונה ואפילו כואב לי בלחי ימין..הכאבים נמשכים זמן קצר למספר שניות כמה פעמים ביום ונעלמים ואפילו היה לי יום אחד שלא כאב לי כלל...אני בדר״כ לא סובלת מכאבי ראש .. זה יכול להיות מסוכן? רוצה לציין שלפני 6 שנים עשו לי סיטי ראש בגלל כאב לא רחוק משם שעבר לבד אחרי חודש (התרכז יותר בראש מאחורי האוזן)...הסיטי יצא תקין..וכך גם ה-emg. לא מבינה מה זה הכאב הנוכחי שכן 6 שנים לא חוויתי שום כאב...קצת מודאגת תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שקלעת בול עם התמונה הזאת
קרנית04/05/2016ה״כאב ראש״ הרגיש יותר כמו מתיחה שמקרינה מאיפשהו ולא כמו כאב ראש קלאסי...ואכן כשהזזתי את הצוואר והראש הכאב החל שוב ופסק לפי התנועות..
התיאור של הכאב בתמונה תואם להפליא את האזורים שכואב לי בהם..
איך מטפלים בזה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות חזקות בראש ובלוע שחוזרות על עצמןאיציק01/05/2016
אתמול התחילה לי תופעה שחוזרת לעיתים. תחושת דקירה בלוע שמאל, וכן באוזן שמאל. אחרי כמה שעות זה מתפתח לדקירות חזקות מאד בראש. כמו סכין שננעצת לשנייה. הדקירות בחלק העליון של הקרקפת במרכז טיפה שמאלה. בדרך כלל זה נמשך כשבוע.
פעם אמר לי רופא אא"ג שזו כנראה דלקת בעצב או משהו כזה.
הכאב חזק מאד. לא נותן לישון ואף מעיר משינה. ניתן לטפל בזה חוץ מאשר בסמפטומים (משככי כאבים)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות חזקות בראש ובלוע שחוזרות על עצמן - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן03/05/2016לאיציק שלום
כדאי מאד לבדוק אותך בטרם קבלת החלטה על המשך טיפול או נטילת תרופות.
לרופא כאב יש כלים נוספים להגיע לאבחנה מדויקת יותר .
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש יומיומיים מזה כשבוע לילד בן 11שוש29/04/2016
שלום, בני בן 11 (עוד מעט 12) סובל מזה כשבוע מכאבי ראש יומיומיים בתדירות משתנה, מתחיל כשעתיים אחרי שמתעורר בערך. עוצמת הכאב משתנה גם היא ולרוב אומר שהכאב בצד ימין של הראש, אם כי בהתחלה הצביע על כל הראש. לא מתעורר בלילה, ללא בחילות או הקאות, יש לו תאבון. כשמתחיל כאב הראש נראה חלש. כאב מתגבר כנראה עם תזוזה מהירה של הראש. בבדיקת רופאה לא נראו סימנים מחשידים אך הורגשה בלוטת לימפה נפוחה בצד ימין של הצוואר, גולה שזזה ונאמר לי שלא מעורר חשד אך יש לעקוב עוד שלושה שבועות. אני מאוד מודאגת, אומנם יש לו אח ואבא שגם סובלים מכאבי ראש אך אף פעם לא היו לו כאבים ממושכים כל כך. במידה וממשיך בסוף השבוע האם להתעקש על בדיקות - דם, אולטרסאונד, mri?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש יומיומיים מזה כשבוע לילד בן 11 - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן03/05/2016שלום רב לשוש
לא לחשוש..
זהו סיפור עם מעט מידי זמן להבין מה בדיוק מקור הבעיה אצל בנך . אבל הרמזים על התגברות הכאב בזמן הזזת הראש נותנים כיוון לקביעת האבחנה .
לרופא כאב יש כלים נוספים להגיע לאבחנה מדויקת יותר לסיבת הכאב.
עדכני בקשר להתפתחות הכאב או לחילופין להעלמותו הספונטאנית .
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש סחרחורןת לאחר צינטור לתיקון מום בלביחיאל26/04/2016
שלום רב לפני כחצי שנה בצעתי תיקון דלף בין החדרים בעזרת התקן מטרייה . מחומר ניקל
מאז חש בתופעות של סחרחורות כאבי ראש והאורה לפחות פעם בשבוע או פעמיים.
ב 3 ימים האחרונים הכאב ראש ומיגרנות לא עוברות.
האם יש קשר לסגירת המום . אולי שינוי בזרימת הדם .
האם יש טיפול עי תרופות .
אני נוטל קסטרלו 20 מג . האם הוא עלול להשפיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה . מיגרנות כאבי ראש וסחרחו
יחיאל26/04/2016בצעתי את הבדיקות הבאות שנמצאו תקינות .
הולטר לחץ דם . הולטר לב. סיטי ראש.
בדיקות דם שנמצאו תקינות
בדיקות ראיה . אופטמטריס .
כמו כן בדיקת ניורולוג וא.א.ג . בדיקת קרסלים ( טיטול הגוף לצדדים ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין תגובה
יחיאל04/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש סחרחורןת לאחר צינטור לתיקון מום בלב - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן04/05/2016שלום רב ליחיאל
כאשר אינני מגיב מדובר בשאלה שהיא מעבר לדיון בפורום זה . וזה בדיוק המקרה שלך . התיעצת עם הרופא שניתח אותך?
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן תודה
יחיאל04/05/2016לא מוצא קשר בין המיגרנות להתקן המטריה .
האם יש איזה כדור שניתן לקחת על מנת להקל על זה .
אני נוטל קסטרלו לדילול דם 20 מג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש במגע בצד ימיןאיתמר20/04/2016
שלום,
לפני כחצי שנה בערך החלו לי כאב ראש בצד ימין של הקרקפת, בחלק העליון של המצח. כאבי הראש הם רק במגע יד [או עצם אחר] במקום.
עשו לי בדיקות עיניים כדי לבדוק אם יש דלקת ולא מצאו כלום. ביצעתי בדיקת MRI מוח וגם שם לא זיהו שום ממצא.
האם יש סיבה לכאב כזה? מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה? או פשוט להתרגל למצב הזה וזהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש במגע בצד ימין - תגובה
ד``ר יעקב פוגלמן20/04/2016שלום רב לאיתמור
MRI איננו מראה , ולא אומר כלום אם מדובר בשריר תפוס (תסמונת מיופאציאלית) או TENSION HEADACHE שהן השכיחות ביותר .
אין תחליף לבדיקה הגופנית הידנית .
בברכה
ד"ר יעקב פוגלמן
טיפול בכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)