מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי תופת בשורש כף יד ימין crps ?אני06/11/2012
שלום דוקטור ,
הנני בת 33 בריאה בדרך כלל. עברתי ת.ד לפני כשנה וחצי בה נפגעה ידי הימנית וגבי. היד גובסה ל10 ימים עם חשד לשבר לא טרי בסקאופיד( היד נשברה לפני כ5 שנים ). מאז שהורד הגבס התחילה הגבלת תנועה של אחת האצבעות ודי מהר הגעתי למצב בו האצבעות לא זזות כלל ישנה הזעה נוראית התנפחות שינוי צבע לכחלחל מידי פעם תחושה של מאין שריפה פנימית ( מתפשטת כאילו הדליקו גפרור בפנים ) ועיקצוצים וזרמים והגרוע מהכל כאבי תופת שרק מתגברים ונהיים בלתי ניסבלים בזמן התקף עם הקרנה למרפק ובעיקר לאגודל. מיפוי עצמות רנטגן סי טי אולטראסאונד ואי אם ג'י פורשו תקינים ( היד כאבה מאוד ממש משכה כתף לאחר בדיקת האי אם ג'י ליומיים בערך )טופלתי בשיקום יום אורטופדי שהצליח לגרום לתנועה ממש מינורית של האגודל. לא יודעת אם רלוונטי יש לי בלט דיסק היקפי l4 l5 t9 והיצרות תעלה.הכאב ממוקד מאוד והוא בשורש כף היד אינני מורידה את הסד כיוון שהכאבים בלתי ניסבלים התחושה היא שכף היד מתנתקת מהיד עצמה. הרופאים חושדים כי מדובר ב crps מה שקצת תמוהה אם האי אם ג'י יצא תקין לא? טופלתי בליריקה שהופסקה לאחר שגרמה נקודות אדומות על רגליי טופלתי בסימבלטה 60 מ"ג פרקוסט 5 אופטלגינים ארטופנים זריקות וולטרן וזריקות לעמוד השידרה ועוד משככי כאבים שלא עזרו כלל.אצבעות כף היד לא זזות עצמאית ולכן התיפקוד שלי ירוד מאוד ומוגבלת כמעט בהכל כיוון שמדובר ביד דומיננטית.
האם באמת יכול להיות שמדובר ב crps ?? או שיש אפשרות לבעיה אחרת ?? אני מאוד מקווה שתוכל לענות לי אני כי אני כבר ממש מיואשת מהמצב מהרגע שהועלה חשד ל crps נראה שהרופאים "תקועים" על זה ולא מחפשים אם מדובר בבעיה אחרת שיכולה להפתר הרבה יותר מהר. אני מוכנה לעבור כל טיפול ואפילו ניתוח ניסיוני רק על מנת שהיד תחזור כבר לתפקד. אודה לך על עזרתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי תופת בשורש כף יד ימין crps ? - תגובה
ד``ר דן הוט08/11/2012נראה כי הבעיה אכן קשה. מומלץ שמי שירכז את הטיפול בך יהיה רופא כאב. לא ניתן להתיחס בפורום זה ספציפית לבעיה המורכבת שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)