מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- crpsיעל12/11/2012
ד"ר שלום.
אני בת 21 ובריאה בד"כ.
לפני שנה וחצי עברתי תאונת דרכים ונפגעתי ביד ימין ובעקבות זה עברתי ניתוח שגם הכניסו לי פלטה וברגים.
מאז אני סובלת מכאבי תופת ביד ימין בה בוצע הניתוח. חזרתי על כל הצילומים האפשריים בכדי לשלול תזוזה של הפלטה או שבר שפוספס...
כעת לאחר אין ספור ביקורים ממושכים אצל הרופא המטפל בי עלתה השערה שאולי מדובר בתסמונת crps אבל לא בטוח.. הוא הפנה אותי לרופא המתמחה בכאב.
שאלותי:
*מה זה התסמונת הזאת ממה היא נובעת? אילו דרכים יש לטפל בה?
*מה אפשר לעשות עד שאגיע לרופא כאב? (התור שלי רק בעוד 3 וחצי חודשים)
*למה רופא כף יד המטפל בי לא יכול לטפל בזה ומעביר אותי הלאה לרופא כאב? הוא לא יודע מה זה הדבר הזה?
*למה לקח לרופא כ"כ הרבה זמן לעלות על הבעיה? זו בעיה חריגה?
תודה לך
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crps - תגובה
ד``ר דן הוט12/11/2012המושג המכונה CRPS מורכבת ממגוון רחב של תופעות. יש הרבה תופעות שיכולות להקרא CRPS. כעקרון מדובר בתגובה מוגזמת וקשה לשליטה על המערכת העצבית כתוצאה אפילו מחבלה מינורית. רב הנסתר על הנגלה. יש המון חומר ברשת אם את מתעניינת.
הטיפול בדרך כלל מורכב ומי שמתמחה בכך הם רופאי הכאב. הם מאוד עמוסים במערכת הציבורית.
בינתיים אני מניח שכירורג כף יד יכול לתת מענה חלקי ואולי אף מלא לבעיה
בברכה
ד"ר דן הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)