כאבים ותחושת "עצבים" במפרק כף היד

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• כאבים ותחושת "עצבים" במפרק כף היד
    אלון
    06/06/2013

לדר שלום רב

אני בן 24 , עם רקע ללא מחלות , בריא בד"כ, לא לוקח תרופות (אולם מטופל בריטלין LA 40 מ"ג 3 פעמים בשבוע).
    בהיסטוריה הרפואית הרלוונטית לאורטפדיה יש לי "סטייה מאוזנת קלה בעמוד השדרה".

בשלושת החודשים האחרונים אני חש בכאבים הולכים ומתגברים בכף היד הימנית, שמתגברים ככל שיום העבודה מתקדם, והופכים לבלתי נסבלים עד סופו, במהלך ההתחזקות הם מתחילים להקרין אל אזור הכתף והצוואר.
    הכאבים מלווים בתחושת של "רידום" ותחושות של חום ועצבים מידי פעם בכל היד ובדגש על מפרק כף היד.
    חשוב לאמר כי אני עובד בתחום המחשבים ובשעות הערב אני לומד לתואר שמצריך ממני גם הקלדה רבה נוספת וכתיבה מרובה.
    בנוסף אני גם נתון , מטבע הדברים והנסיבות תחת לחץ רב בשגרה היומיומית.
    אני עוסק בפעילות גופנית לא מאומצת (ריצה בד"כ) פעם בשבוע לערך.

הייתי אצל אורטופד בנושא (לא מומחה) שציין בסיכום הבדיקה שמדובר בבעיה של ציבה (?) ישיבה ופעילות לא נכונה,
    בסיכום רשם "ללא איתור בעיה ממוקדת על הזרוע לרבות ללא תעלה קרפלית" , ציין בסיכום גם שאין הקרנת כאב ואין כאבים באזור הצוואר למרות שאני ציינתי שכן.
    הוא נתן לי טיפול באטודלק, כדור ליום למשך עשרה ימים והורה לי לנוח, וביקש שאחזור אליו רק לאחר 6 שבועות (טווח פעילות התרופה לטענתו) במידה והכאבים לא חלפו.
    עבר חודש ולא קרה דבר - רק החמרה.

נכון לעכשיו, גם מנוחה לא עוזרת לי , וחופשות בנות 3 ימים משכיחות את הכאבים, אך כמה שעות לאחר תחילת העבודה הם חוזרים,
    ואני משתדל לעבוד עם יד שמאל בלבד בגלל הכאבים העזים מה שכמעט בלתי אפשרי.

מה מומלץ לי לעשות? האם האם לקבוע תור נוסף לאותו אורטופד או לקבוע למומחה כף יד או בהתמחות אחרת?
    וגם - האם ניתן לקבוע על סמך הבדיקה השטחית שנעשתה לי (ללא צילום) שאכן לא מדובר בתעלה קרפלית או בלחץ עצבי אחר, למרות שכל התסמינים מעידים על כך?
    אני מפחד מאוד מהעתיד לבוא ומהאופציה להתפתחות תופעה כרונית שתאפיל על המשך אורח חיים תקין.

תודה על כל תשובה שתבוא ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ותחושת "עצבים" במפרק כף היד - תגובה

ד``ר דן הוט
    10/06/2013

אלון שלום

כדי להשלים את הבירור מומלץ לבצע צילום של עמוד השדרה הצווארי וכן בדיקת EMG כולל בדיקת מחט.
    לאחר מכן אתה מוזמן לקבוע תור למרפאתי לבדיקה
    הטל. למטה

בברכה - ד"ר הוט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו