מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בשבר רדיוס ותזוזה ללא ניתוחיוסי17/11/2013
שלום לך, הסיפור שלי קצת מורכב..אז כך, לפני חודשיים נפלתי מכיסא על היד כשהייתה מושטת שגרם לריסוק כף היד שבר רדיוס דסטלי עם תזוזה אחורית, הציעו לי ניתוח בהרדמה כללית, וסירבתי . (פחד מהרדמה כללית שזה עוד נושא בפני עצמו של תסביך נפשי ומורכב שלא אתייחס לזה כרגע.)
אני כחודשיים לאחר הנפילה, הורידו לי את הגבס לפני כשבועיים, היד (האמה ) קצת עקומה, יש נפיחות אדמומית ונוקשות סביב כף היד, מגבלה בהטיית האמה וכן בכף היד, וכן מגבלה בסגירת מושלמת של האצבעות בפרט באגודל. אין לי כאבים בד"כ רק אם דרוש מאמץ במגבלות הנ"ל. לציין שאני יכול לעשות פעולות קלות כגון הרמת דברים קלים, להקליד במחשב, וגם יכול לכתוב.
אני מבין שאלו הן ההשלכות ללא הניתוח שבחרתי שלא לעשות, ויתכן שאצטרך להתמודד עם עוד הרבה חסרונות שיכולתי להימנע אילו הייתי עושה את הניתוח, אבל בכל זאת, מה אתה מציע לי לעשות במצבי ומה עושים מכאן ,,? מה למשל עושים כשמדובר בחולה לב וכיו"ב שאינו יכול לעמוד בפני הרדמה כללית ומה ניתן לעשות במצבים כאלה כשניתוח לא בא בחשבון ?
אגב, בהורדת הגבס אמר לי הרופא (מומחה כירורג לכף היד בירושלים) שכדאי שאחבוש מגן כף היד כדי להימנע מפגיעה, וטיפול פיזיותרפיה אקטיבי (עדין) .) לשאלתי האם ישנם עוד הצעות לשיפור המצב.
אשמח לתשובתך בהקדם, ותודה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשבר רדיוס ותזוזה ללא ניתוח - תגובה
ד``ר דן הוט18/11/2013שלום
כל מה שתארת יכול להיות בשלב זה גם אחרי ניתוח. מה שצריך עכשיו זה פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק לצורך שיקום היד, מקבע לשורש היד מיותר אלא אם אתה צריך לבצע מאמץ.
בהצלחה
ד"ר הוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך לתשובות המעודדות..!
יוסי18/11/2013אז אתה אומר שגם ללא הניתוח יש מצב להשתקם?
בנוגע למגן כף היד החשש הגדול שאם תהיה פגיעה לא מכוונת כגון החלקה קלה ביותר לעבר אזור הכף אני עלול לחזור למצב גרוע יותר..השאלה אם המגן אפקטיבי במקרים כאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך לתשובות המעודדות..! - תגובה
ד``ר דן הוט18/11/2013במקרה של נפילה המגן לא עובד בד"כ, עדיף לא ליפול !!
יש סיכוי טוב להשתקם בהסתיגות שלא ראיתי את הצילומים
בכל מקרה, כרגע אין מה לעשות אלא לעבור שקום ולקוות לטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)