הרדמות אצבעות בכף היד

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• הרדמות אצבעות בכף היד
    מירה
    22/03/2014

מזה למעלה מ-10 שנים אני סובלת מהרדמות אצבעות כף יד ימין. הרדמות האצבעות מדורגת בעוצמתה: החזק ביותר – אצבע מספר 4 והולך ופוחת לכיוון 3 ו-2 והחלש ביותר באגודל. אצבע מספר 5 (זרת) איננה נרדמת כלל. התחושות הללו כרוכות בתחושת כבדות וחולשה בזרוע העליונה, ולעיתים אף דקירות כאב בשיכמה הימנית. תופעות אלו מתגברות בעקבות מאמץ גדול בהפעלת הזרוע כולה או בהפעלה ממוקדת של אצבעות היד. התדירות, נכון להיום, יום יומית ומפריעה לתפקוד בחיי היום-יום ובשינה בלילה.
    לפני 8 שנים עשו לי בדיקת EMG והתוצאה היתה היצרות קלה (mild) בתעלה הקרפלית, אבחנה שלא הצדיקה התערבות כרורגית.
    כיוון שהיום הבעיה מטרידה ביותר, מפריעה בהפרעה בחיי היום-יום ולעיתים אף כואבת מאד – חזרתי לבדוק את הנושא.
    הפעם נשלחתי לצילום עמוד שדרה צווארי – בגדר הנורמה, ול-US כתף – סימנים של טנדיניטיס ובורסיטיס.
    שאלתי: האם יתכן שיש גורם משותף לשתי התופעות הללו – בכף היד ובכתף, או שהן בהכרח בלתי תלויות זו בזו?
    כיצד כדאי להתקדם מכאן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות אצבעות בכף היד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמות אצבעות בכף היד - תגובה

ד``ר ישי רוזנבלט
    22/03/2014

שלום לך
    אכן ייתכן ומדובר ביותר מבעיה אחת התורמות לרדימות האצבעות:
    1. החמרה בתסמונת התעלה הקרפלית
    2. בעיה צוארית משולבת

באשר לדלקת בכתף, יכולה בהחלט לגרום לכאבים בפעילות במהלך היום ואף לכאבי לילה.
    הייתי ממליץ לחזור על בדיקת EMG ושם יוכלו לאמר האם מקור לתלונות הוא מהצואר ו/או מתסמונת התעלה הקרפלית
    ממליץ שתקבעי תור גם לכירורג כף יד
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו