חולשה באזור abductor policis brevis

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• חולשה באזור abductor policis brevis
    ארתור
    26/07/2016

שלום רב,
    אני בבירור עם חשד לתסמונת מרפן. (בן 24). עם גמישות יתר. כשהייתי בן 13 נפלתי והיה לי נקע באזור בין כף היד למרפק שמאל מתחת, אך עם גבס זה הסתדר ומאז לא היו כאבים. כיום, אני כבר שנתיים עם חולשה (שאינני יודעת איך וממה התחילה) בעיקר באזור מתחת לאגודל (אני חושב שב- abductor policis brevis).כאשר פעמיים היו לי התקפים של קפיצות בלתי רצוניות ולחץ באזור העליון של האגודל והיום זה נעלם לחלוטין. אולם ,באזור מתחת לאגודל אם הבנתי נכון את המקום ב-abductor policis brevis נותרה חולשה,כאב ולחץ שבמנוחה כשהיד מונחת ללא תזוזה על מקום מסוים (שולחן,ברך,כרית) זה נפסק ונרגע,אולם כאשר מרימים את היד והיא חופשיה גם כאשר אינני מרים דבר התחושות חוזרות. הייתי אצל אוסטאופט מומחה שאבחן לי לחץ בחוליות הצוואר,עשה מניפולציות ואמר שזה מעצבב את אזור הכף יד, אבל הוא הצליח לשחרר חלקית (את האזור שניתן לצבוט בין האגודל לאצבע השכנה) ולא את האזור שציינתי. הייתי אצל אורתופד מומחה לכף היד, ד"ר שמואל לובושיץ, שלא מצא דבר ולא נתן לי תרופה/משחה/צילום ואמר שזה לא קשור אליו ואולי ללכת לרופא פרקים (הכוונה לראומטולוג?). פניתי לפרופ' אלכסנדר בלנקשטיין שבדק ע"י אולטרסאונד וכתב שבאזור אגודל יד שמאל לא הודגם ממצא חריג באספקט סונוגרפי (אם כי ציינתי שכיום זה מתחת לאגודל). ממליץ להשלים את הבירור עם צילום רנטגן של כף יד שמאל בשני הכיוונים. אם כך אתה ממליץ לנסות מנוחה באמצעות סד בהתאמה אישית (למי כדאי לפנות שיכין?ריפוי בעיסוק?), לעשות צילום רנטגן (למרות ששמואל אמר שאין צורך) או קודם כל לראות ראומטולוג/אורתופד נוסף/בכלל בדיקת emg/בדיקות דם?... ד"א האם ד"ר דן הוט בהסדר עם מכבי/הראל/פרטי? חשבתי שאולי להיבדק על ידך/ ד"ר תמיר פריטש (אינני יודע מה בדיוק הבעיה אצלי ואיזה רופא מאיזה תחום אני צריך לראות ומי יותר מתאים לסיטואציה שתיארתי..) תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשה באזור abductor policis brevis

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה באזור abductor policis brevis - תגובה

ד``ר ישי רוזנבלט
    27/07/2016

מהמכתב קשה להבין בדיוק מה הבעיה
    מציע לחזור לאורטופד כללי, לעשות צילומים, EMG, ולהתקדם בהתאם לממצאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סד בהתאמה אישית ואורתופד

פלוני
    27/07/2016

אם התלונה בכף יד, מדוע עדיף לראות אורתופד כללי ולא כף יד?
    אני יכול בנתיים לבקש ממרפא בעיסוק שתכין לי סד בהתאמה אישית ואולי זה ירגיע ויעלים את הכאב או שצריך הנחיות מהאורתופד לסד.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו