ביופסיה מחשד למלנומה בציפורן

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
053-6834473
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור
053-6834473 ללא פרסום בפורום
 
  • ביופסיה מחשד למלנומה בציפורן
    אפרת
    15/07/2019

    בעקבות פס שחור מאד בציפורן היד, הפדיקוריסטית הרפואית שלחה אותי לרופאה, הוחלט ע"י רופאת עור להוציא ביופסיה.
    היא ניתחה אותי והוציאה פיסה מהבשר שממנה מתחילה הציפורן לגדול (nail matrix)
    ולא ממיטת הציפורן, כלומר מבלי לגעת בציפורן עצמה .
    לדבריה יש לכך אותה אמינות ואין צורך להוציא את הציפורן.
    מבקשת לשאול האם אכן זו פרקטיקה מקובלת , ואם זה נכון שיש אותה אמינות, למה לרוב מוציאים את הציפורן ולא מסתפקים בלקיחה מהאיזור שממנה היא צומחת ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי מור - 053-6834473

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ביופסיה מציפורן

    ד"ר עדי מור
    17/07/2019

    שלום, מלנומה בדרך כלל מסתמנת ככתם שלא זז עם גדילת הציפורן ולא משאיר פס שחור. יש מספר דרכים ללקיחת ביופסיה. יש כאלו שעלולות לגרום לעיוות בצמיחת הציפורן לצמיתות... לכן אם מתקבלים תאים לצורך אבחנה כדאי לנקוט בטכניקה שמרנית יותר. באזור המטריקס גם יש ציפורן, כך שלא הבנתי כ"כ מהתאור מה שבוצע...

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


