דבר סקי באגודל, תתכן קריעה מלאה של הרצועה המיצבת?

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
053-6834473
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור
053-6834473 ללא פרסום בפורום
 
  • דבר סקי באגודל, תתכן קריעה מלאה של הרצועה המיצבת?
    דימה
    14/08/2019

    עברתי תאונה בעקבותיה אובחן שבר תלישה של UCL באגודל והושם גבס. הבנתי שתתכן גם קריעה מלאה של הרצועה אבל אף אחד לא שלח אותי ל MRI. האם להתעקש על בדיקה, והאם אפשרי גם שבר וגם קריעה של הרצןעה או שאין כזה מצב ברפואה? כמה זמן אחרי הפציעה עוד ניתן לתקן ?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר עדי מור - 053-6834473

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אגודל סקי, קרע ברצועה

    ד"ר עדי מור
    14/08/2019

    שלום דימה, קיימת אפשרות של שבר וגם קרע מלא באמצע הרצועה. זה נדיר. בדר"כ יש כשל של הרצועה במקום אחד ברמת העצם או הרצועה. כדאי לפנות למומחה יד באופן דחוף להמשך הערכה. ניתן גם לבצע אולטרסאונד כדי לענות על שאלתך, אך מעט יודעים לבצע בדיקה זו טוב צור קשר אם לא תסתדר. רפואה שלמה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה ד"ר. האם מוקדם מדי להסיר גבס אחרי 4 שבועות?

    דימה
    20/08/2019

    בבבית החולים רופא אחד מציע 4 שבועות והשני 5, אני חושש מבעיות עם טווחי תנועה לכן "מעדיף" להוריד מוקדם, האם יתכן כי השבר עדיין יזוז אם גבס יורד אחרי 4 שבועות?

    תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הסרת גבס לאחר פגיעה ברצועה\שבר

    ד"ר עדי מור
    20/08/2019

    שלום, צריך לבדוק את יציבות המפרק והרגישות במקום, ואם ניתן להתחיל הפעלה מוקדם, שבוע לכאן או לכאן לא ישנה את התוצאה הסופית במידה משמעותית אז אל תדאג לגבי זה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • יתכן כי השבר יזוז אחרי 4 שבועות?

    דימה
    20/08/2019

    או שאין סיכון? ואם יש, אז לאחר כמה שבועות כבר אין סיכטי שיזוז?

    תודה רבה דר!

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    ד"ר עדי מור
    20/08/2019

    לא סביר שיזוז בהפעלה עדינה. שאל את הרופא שבדק אותך לגבי כמה כח ניתן להפעיל על הרצועה המחלימה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


