שבר בשורש כף היד לפני כחודשיים

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• שבר בשורש כף היד לפני כחודשיים
    אהוד
    03/09/2019

שלום רב

אני צעיר בן 29. עושה פעילות ספורטיבית.
    לפני כחודשיים נפלתי על היד ובמיון מצאו אצלי שבר בשורש כף היד בצילום הרנטגן. וגם קיבלתי הפניה לסיטי.
    שמו לי סד גבס כ 3 שבועות ואז אורטופדית מבריאותא אמרה שאין לי כבר שבר ואפשר להוריד את הסד.
    התחלתי תהליך של ריפוי בעיסוק ופיזוטרפיה (מפגש מכל אחד)
    ב 19.8 עשיתי את בדיקת הסיטי שהפנו אותי מהמיון
    ב 26.8 קיבלתי תוצאות ורשום שעדיין יש בעיות בשורש כף היד

ממצאים:
    הודגם שבר מרוסק באספקט הוולרי של עצם הלונטום, ללא תזוזה משמעותית של הפרגמנטים השבורים.
    נצפה שבר תלישה זעיר נוסף הממוקם באספקט הפרוקסימלי של עצם הטריקווטרום.
    שאר העצמות הודגמו שמורות.
    המרווחים בין עצם הסירה לבין עצם הלונטום ובין עצם הלונטום לעצם הטריקווטרום הודגמו שמורים.
    המפרק הרדיו אולנרי הדיסטלי הודגם שמור, ללא סימני פריקה או תת פריקה.
    הרקמות הרכות: ללא ממצא בולט

שאלות:
    1. נצפה שבר תלישה זעיר - מה הכוונה בתלישה יש מה לדאוג?
    2. הודגם שבר מרוסק - מה תהליך הריפוי של דבר כזה?
    3. האם כדאי לי להמשיך בפיזוטרפיה או אני אמור לתת ליד עוד שמן להחלים?
    4. מה הטיפול הכי טוב שאני יכול לעשות? זאת יד ימין והעבודה שלי כך שזה מאד מפחיד אותי.

נכון לרגעים אלה זמן ממושך בהקלדה ותנועות כמו פתיחת דלת והרמת דברים גורמים לי כאב נסבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בשרש כף יד ובעצמות קרפליות

עדי מור
    03/09/2019

לעיתים יש שברים נלוים בעצמות הקטנות (הקרפליות). כאלו שלא היו מאובחנים ללא CT אך גם לרוב אין משמעות קלינית, משום שבשבר בשרש כף היד הטיפול הוא מסד גבס למשך 3 שבועות ועד גבס אמה מלא למשך 4-6 שבועות, ההבדל תלוי באפי השבר, גיל וכו'. כדי לענות לך מה כדאי לעשות כעת לאחר חודשיים בלי לבדוק ובלי לראות את הסיטי- ככל הנראה להמשיך בפיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. כדאי שגם מומחה יד יראה את צילומי הסיטי ויבדוק אותך לוודא שאכן כך כדאי להתקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו