מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טריגר פינגר לאחר גבס בידשימי01/12/2019
שברתי אגודל (שבר סקי ללא תזוזה וללא ניתוח) לפי 4 חודשים. חודש אחד בגבס. יש לי תופעה מוזרה, שבבוקר קשה לי לכופף את אצבעות כף היד, ויש כמו מעצורים באצבע, אמה וקמיצה, שאם אני מכופף ופושט את כך היד, יש תחושה של טריגרים בכמה אצבעות והן ״קופצות״. קראתי שזה עלול לקרות אם מכופפים את האצבעות יותר מדי (התעבות של תעלות?), ואני בהחלט עשיתי זאת משך 3 חודשים עם כדור ספוג ופלסטלינה, בשביל פיזיוטרפיה. האם יתכן שזה גרם לנזק וישלי טריגר פינגר בכמה אצבעות עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אצבע הדק
עדי מור01/12/2019יתכן שזה קשור לחבלה, בכל מקרה כדאי לעסות עם משחת וולטרן או פלדן ג׳ל. לקבל הפניה לריפוי בעיסוק, ואם לא מסתדר להוועץ עם מומחה יד להמשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אולי לא הסברתי את עצמי נכון
שימי01/12/2019אין בעיה כזו באגודל, אלא בשאר האצבעות. זו תחושה של חיכוך/קפיצה קטנה במפרקים המקורבים (אמצעיים), שנעלמת כחצי שעה אחרי שאני מתעורר ומתחיל להפעיל את היד.
אני מנסה להבין אם זו תופעת לוואי של עיסוי יתר של כף היד בפלסטלינה וכדור ספוג...
זה בהחלט לא באיזור השבר.
האם זה "טריגר פינגר" ? או סתם קישיון ? והאם זה אמור לעבור מעצמו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשיון
עדי מור01/12/2019שלום, נשמע אכן כמו קשיון. זה יכול להיות ע"ר מחלה דלקתית (טיפול ראומטולוג) או ללא קשר. כאב דלקתי כזה בהחלט יכול חהתייצג כאצבע הדק. ממליץ להבדק ע"י מומחה יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוראות להמשך
שימי02/12/2019האם אני אמור המשיך לעסות את היד עם ספוג/פסטלינה? כלומר, האם עבודה אינטנסיבית ל עיסוי עלולה להחמיר את המצב? או שלהיפך, דרוש עיסוי כדי לרפא את המעצור במפרק? מדובר במפרק אמצעי, לא המפרק בבסיס החיבור ליד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוראות להמשך
עדי מור02/12/2019עיסוי, כדור ספוג לא, ריפוי בעיסוק כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)