טריגר פינגר לאחר גבס ביד

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• טריגר פינגר לאחר גבס ביד
    שימי
    01/12/2019

שברתי אגודל (שבר סקי ללא תזוזה וללא ניתוח) לפי 4 חודשים. חודש אחד בגבס. יש לי תופעה מוזרה, שבבוקר קשה לי לכופף את אצבעות כף היד, ויש כמו מעצורים באצבע, אמה וקמיצה, שאם אני מכופף ופושט את כך היד, יש תחושה של טריגרים בכמה אצבעות והן ״קופצות״. קראתי שזה עלול לקרות אם מכופפים את האצבעות יותר מדי (התעבות של תעלות?), ואני בהחלט עשיתי זאת משך 3 חודשים עם כדור ספוג ופלסטלינה, בשביל פיזיוטרפיה. האם יתכן שזה גרם לנזק וישלי טריגר פינגר בכמה אצבעות עכשיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טריגר פינגר לאחר גבס ביד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבע הדק

עדי מור
    01/12/2019

יתכן שזה קשור לחבלה, בכל מקרה כדאי לעסות עם משחת וולטרן או פלדן ג׳ל. לקבל הפניה לריפוי בעיסוק, ואם לא מסתדר להוועץ עם מומחה יד להמשך טיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אולי לא הסברתי את עצמי נכון

שימי
    01/12/2019

אין בעיה כזו באגודל, אלא בשאר האצבעות. זו תחושה של חיכוך/קפיצה קטנה במפרקים המקורבים (אמצעיים), שנעלמת כחצי שעה אחרי שאני מתעורר ומתחיל להפעיל את היד.

אני מנסה להבין אם זו תופעת לוואי של עיסוי יתר של כף היד בפלסטלינה וכדור ספוג...

זה בהחלט לא באיזור השבר.

האם זה "טריגר פינגר" ? או סתם קישיון ? והאם זה אמור לעבור מעצמו ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיון

עדי מור
    01/12/2019

שלום, נשמע אכן כמו קשיון. זה יכול להיות ע"ר מחלה דלקתית (טיפול ראומטולוג) או ללא קשר. כאב דלקתי כזה בהחלט יכול חהתייצג כאצבע הדק. ממליץ להבדק ע"י מומחה יד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוראות להמשך

שימי
    02/12/2019

האם אני אמור המשיך לעסות את היד עם ספוג/פסטלינה? כלומר, האם עבודה אינטנסיבית ל עיסוי עלולה להחמיר את המצב? או שלהיפך, דרוש עיסוי כדי לרפא את המעצור במפרק? מדובר במפרק אמצעי, לא המפרק בבסיס החיבור ליד.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוראות להמשך

עדי מור
    02/12/2019

עיסוי, כדור ספוג לא, ריפוי בעיסוק כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו