אצבע הדק באגודל

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• אצבע הדק באגודל
    ג.ע
    16/04/2020

ד"ר שלום רב,
    בת 54 (בקרוב). בעיות בידיים התחילו לי כבר בגיל תיכון וכבר בגיל צעיר, לאחר הצבא, עברתי ניתוח ראשון של תעלה קרפלית ביד אחת, לאחר מס' שנים ביד השנייה, עוד כמה שנים אחר כך שוב ביד הראשונה, ולפני מס' שנים עברתי גם בניתוח אחד מס' אצבעות הדק ביחד ימין.
    כרגע, יש לי אצבע הדק בצורה חזקה וכואבת באופן נוראי כשהיא נתקעת או כשאני משתמשת עם קצת קצת כוח אפילו, באגודל יד שמאל, ואין לי ספק שזה מאחזקת הטלפון. אני לא יודעת לישון בלילה, וכשאני סוף סוף מגיעה למיטה, גם שם אני ממשיכה את השימוש בטלפון, בד"כ במשחקים או בצפייה ביו-טיוב, גלישה וכו', הרבה פעמים אפילו עד הבוקר.
    למרות שאת ההרגל המגונה הזה אני עושה כבר כשנה או אולי שנתיים אפילו (לפני כן הטלפון היה נשאר בחדר המחשב שלי), ההיתפסות של הפרק ומיד בצורה כל כך חזקה שלפעמים קשה מאוד ליישרה, פרצה באופן פתאומי לפני מס' שבועות.
    לאור משבר הקורונה בו אני משתדלת כמה שאפשר להימנע מלהגיע למוסדות רפואיים, במיווחד הגדולים בהם יושבים הכירורגים לכף היד, וגיליתי שיש לי ממש ג'ולה בשורש האצבע, ניסיתי לעשות כמה פעולות במהלך הלילות שבאו אחר כך (במקום להמשיך לשחק): למתוח את האצבע לכיוון ההפוך כמה שאפשר אפילו שנורא כואב לי, ושתיים, ניסיתי כאילו 'לפורר' את הג'ולה ככל שאוכל וחשבתי שאוכל לפזר את הרקמה שגודלת שם. בינתיים לא הצלחתי בכלל ונוספו כאבים נוספים באצבע.
    השאלה שלי היא מה אתה מציע לי כרגע, האם לפנות ישירות לרופא כירורג לבדיקה, או לנסות לפעול בגישה שמרנית כלשהי?
    בתודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבע הדק באגודל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבע הדק

עדי מור
    17/04/2020

הייתי מנסה להשתמש במשחת וולטרן ואמבטיות חמות, במקביל הייתי ממליץ לפנות למומחה יד, עם עבר כזה שכבר הוכחת שהגעת למספר ניתוחים מאותה קבוצה, לא הייתי דוחה. רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו