מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זריקת הרדמה בכף יד עבור ניתוח טריגרדורון02/09/2020
בס"ד שלום וברכה ד"ר נכבד.
אתמול עשיתי ניתוח טריגר באצבע אמצעית יד ימין בבית חולים השרון, עד עכשיו אני עדיין בטראומה מהכאבים העזים והבלתי נסבלים מזריקות ההרדמה שעשו לי.
הוא עשה לי מספר זריקות אולי כחמש ועוצמת הצעקות שלי נשמעו אולי בכל בית החולים (כך אמרו לי אחיות ששמעו) קשרו אותי עם חגורה לשולחן הניתוחים (האם זה מקובל).
התרעתי למרדים קודם הזריקה שאני רגיש באופן קיצוני והוא אמר שהכל יהיה בסדר. סדרת הזרקת ההרדמה נמשכה מספר דקות שלטענתו לאחר מכן הסביר לי שהיה חייב לפזר את החומר לכן גם בהזרקה בתוך כף היד הוא סיבב את הזריקה בעוד המחט בפנים.
צרחתי וכאב לי דבר שמעולם לא הרגשתי ועשיתי כך עברתי בגוף 15 ניתוחים ודבר כזה עוד לא היה לי! בחזרה לביתי מרוב הטראומה בכיתי כל הדרך! ביקשתי הרדמה כללית ולא נתנו לי! אשמח מאוד אם תסביר לי על כך מדעתך המלומדת והאם אפשרי במקרה כזה בהרדמה כללית? תודה רבה ותזכה למצוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרדמה מקומית
עדי מור02/09/2020שלום רב, ותודה על התאור הארוך.
אנשים חווים הרדמה מקומית באופן מאוד שונה זה מזה. ניתוחים מסוג זה מבוצעים בהרדמה מקומית, הרדמה זו כוללת מספר זריקות. נוהל הוא שהמטופל מאובטח למיטה (שהיא צרה כאמור) בחדר ניתוח למניעת נפילה ופציעה.
אני מאחל לך החלמה קלה לאחר ניתוח זה ומדגיש חשיבות של סגירה מלאה של האצבעות במשך 10 שניות, פתיחה מלאה של האצבעות 10 שניות, תרגיל זה לביצוע 10 פעמים בכל שעה בשבוע הראשון. זה הפרוטוקול שאני ממליץ בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל
דורון03/09/2020חבל מאוד שאנשים רגישים כמוני באופן קיצוני יסבלו מזריקות הרדמה כאלה שזה כאב תופת עד כדי עילפון!!! אין התחשבות אפילו לכדי הרדמה כללית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
עדי מור03/09/2020שלום, בוודאי שאפשר לבקש הרדמה כללית אם ת׳היה פעם הבאה...שלא תהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)