מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כף יד - רעד ב 2 אצבעות שהחל באחרונה, פגיעה בעבראיילה05/07/2021
שלום
אני בת 45 בריאה בד"כ.
לפני 3 שנים עקב שיעול ממושך גילו אצלי גידול שפיר במדיאסטנום ועברתי ניתוח כמה שעות להסיר אותו. במהלך הניתוח שוכבים על הצד עם היד קשורה מעל הראש ומקופלת.
כתוצאה מכך החלו תופעות ביד ימין - יד רדומה, נמלול, חולשה בכף היד, כאב וכו'.
ב EMG ראו פגיעה בעצב האולנרי ואולי עוד משהו לא זוכרת.
עברתי ריפוי בעיסוק ואחרי כמה חודשים המצב השתפר יותר כח ביד ופחות תחושות כאב ונמלולים.
עם זאת זה לעולם לא עבר ויש תקופות פחות טובות ולוקחת משכך כאב.
הסיבה שאני שולחת את ההודעה היא שלפני כחודש
החל לי רעד ביד בעיקר באגודל ובאצבע המורה.
הרעד לא נמצא כל הזמן אלא מופיע בפעולות או מצבים מסוימים יותר. למשל להחזיק משהו באגודל ובאצבע המורה.
ולפעמים סתם כככה. הרעד ניכר מאוד.
רופא המשפחה הפנה אותי ל EMG עדכני זה עוד חודש
ולאחר מכן לגשת לכירורג כף יד.
אני לא בלחץ מזה. אבל רציתי לשאול האם יש דחיפות בעובדה שפתאום אחרי כמה שנים התפתח לי רעד ב 2 האצבעות האלה?
אולי יש איזה לחץ על איזה עצב והמתנה של שבועות עלולה לגרום נזק ארוך טווח?
האם יש משהו שכדאי לעשות בינתיים או שאין בעיה לחכות חודש עד הבדיקה ואח"כ כירורג כף יד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המתנה ככל הנראה לא תגרום נזק
עדי מור06/07/2021שלום, איני מצפה שהמתנה זו תגרום לנזק במידה שמדובר באותו ביטוי של לחץ על העצב האולנרי (במידה שזו תהיה הסיבה בסופו של דבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)