פיענוח mri חשד לציסטה בעצם

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• פיענוח mri חשד לציסטה בעצם
    ליבי
    31/10/2021

היי אשמח להבין מה בעצם אומר הפיענוח ? בוצע מחשד לציסטה חוזרת.

אי סדירות של הקורטקס בטרפזיום בחלק הפרוקסימלי אספקט הרדיאלי עם תהליך בגודל כ-4*4 מ"מ אשר מתאים במקום הראשון לתהליך מסוג ציסטה בעצם. בצקת מח עצם מלווה באי סדירות של הקורטקס בקוטב הדיסטלי של הסקפואיד, נראה באספקט הוולארי. לאחר הזרקת גדוליניום IV יש האדרה של הטרפזיום באזור התהליך בקוטב פרוקסימלי של הסקפואיד. ללא הסננה ברקמות הרכות הסמוכות. ללא נוזל יתר במפרק טרי סקפני. אין לראות תמט של הטרפזיום. נוזל בכמות קטנה ב-CMC1, שאר ה-CMC עם נוזל בכמות פיזיולוגית. נוזל בכמות קטנה ב-DRUJ. ללא נוזל יתר במפרקים הקרפלים. רצועות סקפו-לונייט ולונייט טריקווטרום תקינות. פגם באזור האחיזה של TFCC לפוביה ולזיז סטילואיד של האולנה, לא ניתן לשלול קרע אך לקורלציה עם קליניקה. אי גרמי בלונייט בגודל 3 מ"מ. נוזל בכמות קטנה במעטפת של הגידים האקסטנסורים מדור שני. שאר הגידים האקסטנסורים והגידים הפלקסורים - נראים ללא עיבוי, ללא נוזל יתר במעטפת וללא קרעים. עצב מדיאנוס בתעלה קרפלית, עצב אולנריס בתעלה על שם גויון, ללא עיבוי או שינוי סיגנל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח mri חשד לציסטה בעצם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח MRI כזה יכול להיות אצל כל אדם בטווח 45-70

עדי מור
    31/10/2021

שלום, MRI היא בדיקה מאוד רגישה שלעיתים מראה "יותר מדי דברים", כלומר ממצאים שלא מפריעים והאדם היה ממשיך לחיות מצוין גם בלי לדעת אותם.
    צריך לבדוק אותך ולראות האם מדובר בממצאים שחיקתיים בלבד או אחרים ולפיכך להכוין את הטיפול.
    פענוח MRI כזה יכול להיות אצל כל אדם בטווח גילאי 45-70(!)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרו לי הכאבים ביד בין אם תנועות יומיומיות או קור

ליבי
    31/10/2021

הי ד״ק. אני בת 26 בסהכ אבל תודה על התשובה.
    בוצע ניתוח לפני 3 שנים להוצאת ציסטה בעצם ובוצע מילוי.
    חזרו לי הכאבים ביד אם זה בתנועות יומיומיות ואם זה רגישות לקור ולכן בוצע mri.
    האם ע״פ הפיענוח הציסטה חזרה בעצם ?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צר לי אך אין לי יכולת להשיב על שאלתך

עדי מור
    31/10/2021

איני באמת יודע מה היה קודם ולא בדקתי אותך, צר לי אין לי יכול להשיב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו