מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים וקליקים במפרק האצבעמאיר13/07/2023
שלום
לאחרונה אני סובל מכאבים במפרק של האצבע (מס' 2, הסמוכה לאגודל). כ"כ בסגירת היד יש קליק ברור מהמפרק הזה.
אני נוטה לחשוב שזה קשור לפעילות יתר של האצבע הזו, זו האצבע שבה אני מקליד ביד הימנית, וכן בלחיצות על העכבר.
ולפני כמה זמן השתמשתי בה בצורה מאסיבית (עבודה רציפה ועמוסה במחשב).
1. הכאב והקנאק קשורים זה בזה?
2. מה הסיבה לכאב? דלקת במפרק? משהו בגידים?
3. מה יוצר את הקליק?
4. מה הטיפול האפשרי? מן הסתם קודם כל מנוחה, אבל מצד שני זה בעייתי להימנע משימוש בה.
האם יש משחה כלשהי שיכולה לעזור?
והאם הנושא של הקליק ייפתר במשך הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
עדי מור13/07/2023שלום, נשמע כמו אצבע הדק, מפנה אותך למאמר שלי בנושא באתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי את המאמר, ושאלה לי בבקשה
מאיר14/07/2023שלום
כאמור לא מצאתי את המאמר כאן באתר.
אך קראתי קצת על אצבע הדק והבנתי שברוב המקרים יש נעילה של האצבע או קושי לסגור או לפתוח. ויש מקרים קלים שזה רק כאב וקליק.
אצלי אין שום קושי בפתיחה או סגירה, ואין נעילה.
ואני רואה שהרופא גם רשם "ללא טריגרינג".
אך כאמור יש לי כאב במפרק שמחבר את האצבע לכף יד, וכאב גם במפרק העליון של האצבע, וכאמור קליק מהמפרק התחתון בסגירה מלאה של כף היד.
הכאבים במפרקים באותה אצבע נראים לי קשורים בבירור לעומס שהשתמשתי באצבע במחשב, הקלדה עם האצבע הזו, ובפרט המון המון לחיצות עם האצבע על העכבר (היו כמה ימים של שימוש מאד אינטנסיבי).
האם להשתמש בסד לאצבע כמו שמוכרים בסופר פארם יכול לעזור?
יש איזו משחה שיכולה להקל? משהו טבעי אולי?
והאם יש סיכוי שהקליק הזה ייעלם מעצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)