כאבים בשורש כף היד

מנהל הפורום

ד"ר עדי מור
ד"ר עדי מור
לקביעת תור אצל ד"ר עדי מור ללא פרסום בפורום

• כאבים בשורש כף היד
    רלי
    17/08/2024

בת 40, לפני חודשיים החלו לי כאבים ביד ימין בשורש כף היד עם מוגבלות בתנועה ונפיחות, אורטופד אבחן דלקת ונתן מנוחה של 15 יום, הציע כדורים אבל מלבד וולטרן וטראומיל לא לקחתי כלום והפנה לפיזיותרפיה.
    כאבים נמשכים כבר למעלה מחודשיים, יש ימים בהם הכאבים יותר חזקים וימים שפחות אבל אין שיפור. גם נפיחות באיזור הולכת ובאה בסנכרון עם הכאבים לדעתי. ריפוי בעיסוק אמרו מנוחה בלבד וסד ללא תרגילי פיזיותרפיה.
    מיוזמתי ביקשתי צילום,האורטופד אמר שצילום תקין. בינתיים עשיתי רק טיפול אחד של פיזיותרפיה בשל חוסר בתורים ואני עושה דיקור, ניסיתי טיפולי חום קור ללא שיפור.
    האם צילום הוא מספיק לאבחון? איזה בדיקות עליי לבקש בכדי לוודא שאין משהו חמור יותר כמו קרע או בעיה אחרת, האם להמשיך בפיזיותרפיה או לתת מנוחה מוחלטת ליד? אם מנוחה לכמה זמן?
    אני צריכה בבקשה הנחיות איך להמשיך בכדי לוודא שאני עושה כל מה שצריך לריפוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשורש כף היד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

עדי מור
    18/08/2024

שלום, יש מספר גידים ביד ויש לאבחן במה בדיוק מדובר (לא ניתן לדעת מהכתוב) יש גידים שגם ניתן להזריק סטרוטידים כטיפול. כדאי להתחיל באבחון מדויק בבדיקה גופנית, ולהתקדם בהתאם. מומחה יד יוכל לעשות זאת בנקל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

רלי
    18/08/2024

תודה על התגובה המהירה. האורתופד שהייתי אצלו הוריד לי למטה את האגודל וכאב לי באיזור שמעל פרק כף היד בצד, באבחנה כתב דלקת דה קרוון, יש טיפול מסוים לאבחנה הזו? הכאבים שבאים והולכים זה הגיוני? האם לתת מנוחה או לעשות פיזוטרפיה? כי כל אחד מציע טיפול אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עדי מור
    18/08/2024

הטיפול הוא שילוב של סד, ריפוי בעיסוק, הזרקה מקומית, ובמידה שלא מסתדר אף טיפול ניתוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו